StoryEditorOCM
Turizam i gospodarstvoTURISTIČKA I UGOSTITELJSKA ŠKOLA DUBROVNIK

<strong>Stonska kamenica - suvremeni gastronomski izazov radionica</strong>

Piše PSD.
25. svibnja 2017. - 18:44

U srijedu je u Turističkoj i ugostiteljskoj školi Dubrovnik održana prva radionica u sklopu promocije i jačanja kompetencija strukovnih zanimanja za turizam 2017. za projekt Stonska kamenica - suvremeni gastronomski izazov. Tijekom prve radionice prigotovljeno je 15 jela od kamenica. Riječ je o samonikloj kamenici (Ostrea Edulis) koja je u potpunosti nestala iz Europe a ovdje se zadržala do današnjeg vremena.
      
Cilj projekta je obuhvatiti i povezati različite dionike u turizmu jer uvođenjem u ponudu i promoviranjem stonske kamenice i jela prigotovljenih od stonske kamenice na suvremen način, te sljubljivanjem tih jela s lokalnim vinima, korištenjem stonske soli koja je proizvedena i dan danas na isti tradicionalan način uz stonske zidine, stvara se jedinstven i zaokružen turistički proizvod. Kroz projekt Stonska kamenica - suvremeni gastronomski izazov želja je prikazati bogatstvo i različite načine pripreme jela od stonske kamenice, ukazati na sklad lokalnih vina s tim jelima te povezati gastronomiju, povijesno i kulturno naslijeđe čime će se dati još jedan doprinos promidžbi zanimanja u turizmu i ugostiteljstvu. Na ovaj način bi se osnažila ukupna konkurentnost destinacije s naglaskom na Ston i Malostonski zaljev uz izvrsnu promidžbu deficitarnih zanimanja u ugostiteljstvu i turizmu.
      
U tijeku je priprema za tisak Kuharice, koja je prevedena na engleski jezik, dok je u završnom dijelu projekta planirana organizacija i održavanje seminara s ciljem vrednovanja postignuća rezultata projekta i njegov utjecaj na ispunjavanje ciljeva javnog poziva. U galeriji slika pogledajte vrijedne učenike Turističke i ugostiteljske škole Dubrovnik koji su vrijedno sudjelovali u radu dok je sve popraćeno i vođeno njihovim mentorima.

19. travanj 2024 23:49