StoryEditorOCM
Turizam i gospodarstvoPRIZNANJE DUBROVAČKOJ PODUZETNICI

Slavica Grkeš menadžerica godine

Piše DV
25. svibnja 2017. - 12:25

Dubrovačka poduzetnica Slavica Grkeš u Zagrebu je preuzela nagradu za menadžericu godine 2016., prema izboru Hrvatske udruge poslovnih žena Krug, a čestitala joj je ministrica potpredsjednica Vlade i ministrica gospodarstva Martina Dalić:
- Prema dostupnim podacima, 250 milijuna žena i dalje živi u siromaštvu te iako 66 posto svjetske radne populacije čine žene, one ubiru tek deset posto svjetskog prihoda - naglasila je ministrica Dalić:

Dobitnica nagrade, dvadesetsedmogodišnja Dubrovkinja je samostalno prije 4 godine pokrenula vlastiti biznis kroz turističku agenciju Dominium.

Ideju je dobila iz obiteljskog posla, A prvih godina postojanja agencije radila je dva posla, u agenciji i disku. Kasnije je atipičnim poslovanjem prilagođenom svakom klijentu i jednostavnošću zabilježila rast od nevjerojatnih 300 posto:

- Slavica Grkeš je menadžerica i vlasnica Dominium travela, turističke agencije specijalizirane za usluge prodaje privatnih smještajnih kapaciteta u Dubrovačko neretvanskoj županiji. Upravlja s velikim brojem smještajnih jedinica od kojih dijelom u sklopu kompletnog upravljanja odnosno Full property managementa kojeg su tijekom godina samostalno razvijali. Većina smještajnih jedinica nalazi se u Dubrovniku i okolici, na Pelješcu i otoku Mljetu gdje je zbog njihovog snažnog marketinškog djelovanja ostvaren veliki porast noćenja.Upravlja s velikim brojem smještajnih jedinica od kojih dijelom u sklopu kompletnog upravljanja odnosno Full property managementa kojeg su tijekom godina samostalno razvijali te su 2017. u sklopu projekta “Ruralna područja, kulturno-etnografska turistička atrakcija” ostvarili značajne poticaje iz EU za razvijanje tura u ruralna I slabije razvijena područja Dubrovačko- neretvanske županije - piše u obrazloženju nagrade.

- Svim kolegama zahvala za sve što prolaze sa mnom, na količinu vremena koje provodimo skupa i stvarima koje prolazimo skupa zbog intenziteta posla, oni su moja druga obitelj i zbog njih i njihovih različitih osobnosti smo među najboljim turističkim agencijama u Hrvatskoj. Treba biti hrabar i vrijedan, a kad krene, treba ostat skroman - zapisala je na FB profilu dobitnica priznanja.

19. travanj 2024 17:27