StoryEditorOCM
Turizam i gospodarstvoTURISTIČKA MEKA, A SAMO 4 RESTORANA NA POPISU NAJBOLJIH U DRŽAVI

360 najbolji dubrovački restoran i dvanaesti na listi 100 najboljih u Hrvatskoj

Piše JL
24. svibnja 2017. - 12:06

Šibenski restoran Pelegrini, koji vodi iskusni chef Rudolf Štefan, drugu godinu zaredom izabran je za najbolji hrvatski restoran. Rezultati su to projekta Dobri restorani, u sklopu kojeg su sinoć u zagrebačkoj Esplanadi svečano dijeljene nagrade za najbolje restorane i chefove za proteklu godinu, piše Sunčana Barušić u današnjem izdanju Jutarnjeg lista.
 
Na listi 100 najboljih restorana u Hrvatskoj za 2017. godinu, hrvatska turistička meka ima samo četiri restorana. Naime, na 12 mjestu od stotinu najboljih našao se 360, restoran u dubrovačkoj spomeničkoj jezgri. Potom, sljedeći dubrovački restorani na ovom popisu su Nautika (30.),  Proto (32.) i Pantarul (41.), a na 65. mjestu je korčulanski Lešić Dimitri.
 
Kako piše Jutarnji, u izboru najboljih restorana sudjelovalo je čak 300-tinjak glasača iz čitave Hrvatske, među njima restorateri, chefovi, gastro novinari, blogeri, 'poslovnjaci', turistički djelatnici i vinari. Prema njihovoj ocjeni, od Dubrovnika bolje restorane imaju Šibenik, Zagreb, Rovinj, Volosko, Opatija, Novigrad, Mačkovec i Medulin. Zagreb je najzastupljeniji, a istarska općina Brtonigla i, primjerice, Hvar, na popisu imaju po tri restorana.

26. travanj 2024 21:28