StoryEditorOCM

Croatia Airlines pokreće letove za Bukurešt

Piše DV
24. svibnja 2017. - 00:54

Hrvatski nacionalni zračni prijevoznik Croatia Airlines uspostavio je prvi službeni let na redovitoj liniji između Zagreba i Bukurešta 22. svibnja.
Nedavno je zrakoplovni prijevoznik najavio i svoje nove usluge skandinavskim destinacijama u Helsinkiju, Stockholmu i Oslu i po prvi put u povijesti tvrtke u glavnom gradu Rumunjske u Bukureštu.

Do sredine listopada ove godine putnicima su na raspolaganju tri leta na tjedan na relaciji Zagreb-Bukurešt i Bukurešt-Zagreb, i to ponedjeljkom, srijedom i petkom.

Na tiskovnoj konferenciji koja je uslijedila nakon slijetanja prvog zrakoplova Croatia Airlinesa na zračnu luku "Bucharest Henri Coanda", predsjednik Uprave Croatia Airlinesa Kresimir Kučko, između ostalog, komentirao je i kako se nada da će nova usluga pridonijeti otkrivanju prirodnih, povijesne i kulturne ljepote Zagreba i Bukurešta te intenzivnije suradnje dviju zemalja.

Osim toga, hrvatski veleposlanik Davor Vidiš u Rumunjskoj objasnio je da će izravna usluga Croatia Airlinesa potaknuti veći broj dolazaka turista, poslovnih putovanja i posjeta kulturnih djelatnika i sportaša. Nada se i da će se linija održati i nakon listopada te postati redovna.

19. travanj 2024 12:56