StoryEditorOCM

Kristina Curić i Ivo Kmetović dobitnici stipendije FestiWine Challengea za 2017.

Piše DV
21. travnja 2017. - 18:04

Mladi kuhari Đuro Kravić i Tihomir Antunović, na oduševljenje prisutnih uzvanika Dubrovnik FestiWine Gala večere, briljirali su asistirajući ovogodišnjem chefu gostu Fabriziu Vežnaveru te chefu iz Jadranskih luksuznih hotela Petru Obadu. Đuro i Tihomir pobjednici su prošlogodišnje stipendije FestiiWine Challange te su slijedom izvrsnih preporuka svojih profesora iz ugostiteljskih škola, proveli mjesec dana na edukaciji i daljnjem usavršavanju u hotelu i restoranu Draga di Lovrana pod stručnim mentorstvom chefa Zdravka Tomšića.
 
Uzvanike Dubrovnik FestiWine Gala večere oduševile su birane delicije u režiji uglednog Fabricia Vežnevera, jednog od vrhunskih chefova renomirane JRE udruge, a koji je zajedno s chefom hotela Excelsior Petrom Obadom sudjelovao u stvaranju jednog od najiščekivanijih gastronomskih događaja godine u Dubrovniku.
 
Izvrsna vina, pobjednike prošlogodišnjeg Dubrovnik FestiWine Trophy natjecanja, a koja su služila kao inspiracija chefovima, predstavio je londonski sommelier Mario Tomeković. Ovaj donatorski gourmet spektakl, tijekom kojeg su se izmijenjivala kulinarska iznenađenja i uzbudljive vinske priče, vodila je cijenjena gastro novinarka i direktorica gourmet projekta Taste the Mediterranean Ingrid Badurina Danielsson.
 
Cjelokupan prihod od ovogodišnje Dubrovnik FestiWine Gala večere bit će uložen u školovanje i edukaciju mladih nada Dubrovačko-neretvanske županije u okviru natječaja FestiWine Challenge koji je nedavno zaključen. Dobitnici FestiWine Challengea za 2017. godinu su kuharica Kristina Curić i mladi konobar Ivo Kmetović, a koji će koncem godine provesti mjesec dana u restoranu Pergola u Istri pod stručnim mentorstvom chefa Vežnavera i njegovog tima. Dobitnicima stipendija čestitao je župan Nikola Dobroslavić.

20. travanj 2024 14:29