Vijesti Turizam i gospodarstvo

GALA

Kristina Curić i Ivo Kmetović dobitnici stipendije FestiWine Challengea za 2017.

GALA

Mladi kuhari Đuro Kravić i Tihomir Antunović, na oduševljenje prisutnih uzvanika Dubrovnik FestiWine Gala večere, briljirali su asistirajući ovogodišnjem chefu gostu Fabriziu Vežnaveru te chefu iz Jadranskih luksuznih hotela Petru Obadu. Đuro i Tihomir pobjednici su prošlogodišnje stipendije FestiiWine Challange te su slijedom izvrsnih preporuka svojih profesora iz ugostiteljskih škola, proveli mjesec dana na edukaciji i daljnjem usavršavanju u hotelu i restoranu Draga di Lovrana pod stručnim mentorstvom chefa Zdravka Tomšića.
 
Uzvanike Dubrovnik FestiWine Gala večere oduševile su birane delicije u režiji uglednog Fabricia Vežnevera, jednog od vrhunskih chefova renomirane JRE udruge, a koji je zajedno s chefom hotela Excelsior Petrom Obadom sudjelovao u stvaranju jednog od najiščekivanijih gastronomskih događaja godine u Dubrovniku.
 
Izvrsna vina, pobjednike prošlogodišnjeg Dubrovnik FestiWine Trophy natjecanja, a koja su služila kao inspiracija chefovima, predstavio je londonski sommelier Mario Tomeković. Ovaj donatorski gourmet spektakl, tijekom kojeg su se izmijenjivala kulinarska iznenađenja i uzbudljive vinske priče, vodila je cijenjena gastro novinarka i direktorica gourmet projekta Taste the Mediterranean Ingrid Badurina Danielsson.
 
Cjelokupan prihod od ovogodišnje Dubrovnik FestiWine Gala večere bit će uložen u školovanje i edukaciju mladih nada Dubrovačko-neretvanske županije u okviru natječaja FestiWine Challenge koji je nedavno zaključen. Dobitnici FestiWine Challengea za 2017. godinu su kuharica Kristina Curić i mladi konobar Ivo Kmetović, a koji će koncem godine provesti mjesec dana u restoranu Pergola u Istri pod stručnim mentorstvom chefa Vežnavera i njegovog tima. Dobitnicima stipendija čestitao je župan Nikola Dobroslavić.

Naslovnica Turizam i gospodarstvo

Najčitanije

Prodani Dubrovački vrtovi sunca!

Prodani Dubrovački vrtovi sunca!
Dubrovački vrtovi sunca u Orašcu imaju novog vlasnika, kinesku korporaciju HNA Tourism group. Potkraj rujna fina...
Prodani Dubrovački vrtovi sunca!

Zaposlenicima Valamara povećana plaća

Zaposlenicima Valamara povećana plaća
Na trećem krugu kolektivnih pregovora između predstavnika Sindikata turizma i usluga Hrvatske ( STUH )  i predst...
Zaposlenicima Valamara povećana plaća

Najnovije

Luka stonska u nedjelju bez vode

Luka stonska u nedjelju bez vode
Zbog interventnih radova uslijed puknuća cijevi na vodoopskrbnoj mreži sutra, 30. travnja, bez vode će biti stan...
Luka stonska u nedjelju bez vode

Dođite u kino, ulaz besplatan

Dođite u kino, ulaz besplatan
Filmska manifestacija Tišin a Molim! Film i Grad od 1919… zatvorit će se sutra u Kinu Sloboda s početkom u 20 sa...
Dođite u kino, ulaz besplatan