Vijesti Turizam i gospodarstvo

DUBROVNIK FESTIWINE

Slavodobitnik je Traminac, ledeno vino, 2012. OPG-a Đurinski

DUBROVNIK FESTIWINE

"Izvrsna vina i fina hrana Dubrovačko-neretvanske županije su odličan motiv dolaska gostiju i u zimskim mjesecima", poručio je državni tajnik za turizam Frano Matušić na otvorenju izložbe vina u Lazaretima, u okviru Dubrovnik FestiWinea. "Naša vina teško se mogu mjeriti s drugim zemljama po kvantiteti, međutim, kako po kvaliteti svakako konkuriramo“, rekao je Matušić.

Na otvorenju izložbe bio je i župan Nikola Dobroslavić koji je naglasio kako su upravo vina Dubrovačko-neretvanske županije temelj i osnova Dubrovnik FestiWinea, te je izrazio zadovoljstvo činjenicom kako je festival po prvi puta otvorio svoja vrata i vinarima iz drugih dijelova Hrvatske i obližnih zemalja.

Vido Bogdanović, u ime Dubrovnik FestiWinea i agencije Dubrovnik PartneR, proglasio je dobitnike Dubrovnik festiWine Trophy. Ocjenjivački sud međunarodnog sastava od 15 članova, pod vodstvom enologa Bojana Kobala, kroz tri dana na slijepo je kušao i ocjenjivao 133 različita vina. Najbolje ocijenjena vina su:

Među 16 vina u kategoriji ružičastih, prvak je Roza 2016, proizvođača Blato 1902 d.d. iz Korčule; ocijenjeno s 88,10 bodova te je osvojilo SREBRO.

Među 43 vina u kategoriji suhih bijelih, prvak je Pošip Bačić, proizvođača OPG Zlatko Bačić, iz Korčule; ocijenjeno s 90,67 bodova te je osvojilo ZLATO.

Među 15 vina u kategoriji pjenušca, prvak je Misal Milenium 2013, proizvođača Pjenušci Peršurić d.o.o. iz Istre; ocijenjeno s 92,00 boda te je osvojio ZLATO.

Među 46 suhih crvenih vina, prvo mjesto dijele dva vina: Skaramuča Dingač Reserva 2012, proizvođača Dingač Skaramuča d.o.o s Pelješca, i Merlotina 2007 proizvođača Dubrovački podrumi d.o.o. iz Konavala koja su ocijenjena s 92,60 bodova te su osvojili ZLATO.

Između 13 bijelih vina s ostatkom šećera, prvak je Traminac Ledeno vino 2012, proizvođača OPG Đurinski iz Zagorja, koje je ocijenjeno s 95,22 boda te je zaslužilo VELIKO ZLATO.

Traminac, ledeno vino, berba 2012. OPG-a Đurinski proglašen je slavodobitnikom ovogodišnjeg Dubrovnik FestiWine-a.

Središnja izložba vina u Lazaretima otvorena je do 21 sat, ali i sutra, u subotu, od 11 do 19 sati.

Naslovnica Turizam i gospodarstvo

Najčitanije

Prodani Dubrovački vrtovi sunca!

Prodani Dubrovački vrtovi sunca!
Dubrovački vrtovi sunca u Orašcu imaju novog vlasnika, kinesku korporaciju HNA Tourism group. Potkraj rujna fina...
Prodani Dubrovački vrtovi sunca!

Zaposlenicima Valamara povećana plaća

Zaposlenicima Valamara povećana plaća
Na trećem krugu kolektivnih pregovora između predstavnika Sindikata turizma i usluga Hrvatske ( STUH )  i predst...
Zaposlenicima Valamara povećana plaća

Najnovije