StoryEditorOCM
Turizam i gospodarstvoPREZENTACIJA TURISTIČKE ZAJEDNICE U NORVEŠKOJ

U Dubrovniku je tijekom 2016. godine boravilo 18.351 norveških turista

Piše DV
6. travnja 2017. - 18:03

U suradnji s predstavništvom za Skandinaviju Hrvatske turističke zajednice u Hotelu Radisson Blu Scandinavia u glavnom norveškom gradu Oslu, u četvrtak, 6. travnja održana je prezentacije turističke ponude Dubrovnika i Zagreba.
Ovaj turistički događaj zajednički je projekt turističkih zajednica gradova Zagreb i Dubrovnik, te nacionalnog zračnog prijevoznika Croatia Airlines, koji je ove godine uveo izravne letove iz Zagreba prema skandinavskim gradovima među kojima je i Oslo. Prezentaciji je nazočilo četrdesetak predstavnika norveških medija i agenata, a poseban gost bio je i veleposlanik Republike Hrvatske u Norveškoj, Hrvoje Marušić.
Veleposlanik Marušić istaknuo je važnost daljnjeg povezivanja Norveške i Hrvatske, te posebno činjenicu da je Hrvatska trenutno treća po potražnji među norveškim turistima za putovanja, nakon Grčke i Španjolske.
Direktorica TZ grada Dubrovnika Romana Vlašić predstavila je norveškim gostima novosti dubrovačke ponude, s posebnim osvrtom na prirodne ljepote i aktivnosti, jer je poznato da su Norvežani istaknuti ljubitelji aktivnog odmora. Poseban interes publika je pokazala i prema filmskim snimanjima u Dubrovniku, jer je serijal Game of Thrones i u ovoj državi vrlo popularan.Istaknut je otok Lopud na kojemu su norveški gosti već nekoliko posljednjih godina prvi po broju ostvarenih posjeta i noćenja.
U Dubrovniku je tijekom 2016. godine boravilo 18351 norveških turista, koji su ostvarili 92828 noćenja, što ih pozicionira na jedanaesto mjesto po na top-ljestvici naših turista.
Na kraju prezentacije dodijeljen je nagradni boravak u Hrvatskoj, koji se sastojao od dvije povratne avionske karte na liniji Oslo-Zagreb-Dubrovnik, te boravci u hotelima u oba grada, kao i druge nagrade, a dobitnika je izvukao predstavnik kompanije Croatia Airlines Domagoj Dorotić.
Sretni dobitnik je Stig H. Aguirre, direktor agencije Noble Tours iz Osla, a uz boravak u Zagrebu provest će i vikend u Dubrovniku, u hotelu Valamar Lacroma, što je poklon hotelske kuće Valamar Riviera Dubrovnik.
Moderator na prezentaciji bila je Jelka Tepšić, voditeljica Odjela za komunikacije TZ grada Dubrovnika.

19. travanj 2024 15:42