StoryEditorOCM

Dubrovački chefovi pripremaju šparoge

Piše DV
4. travnja 2017. - 13:09

Gastronomska poslastica priprema se nadolazećeg vikenda u dubrovačkim restoranima. Turistička zajednica grada Dubrovnika javlja kako će od 7. do 9. travnja, dubrovački chefovi u 11 restorana pripremati jela od šparoga. 

- Ovo samoniklo jestivo bilje koje se bere u rano proljeće, vrlo je hranjivo i zdravo, Istodobno nježna i aromatična, šparoga je  u gastronomiji omiljena kao biljka koja se dobro slaže s različitim namirnicama - jajima, mesom, ribom, rižom, pancetom ili tjesteninom. U dubrovačkim ugostiteljskim objektima kušat će se specijaliteti kao što su rižot s kozicama i šparogama, salata od hobotnice sa šparogama, jadranske kozice na podlozi od riže i šparoga, filet svježe ribe na kremi od šparoga i tartufa, filet tune na posteljici od kuka i šparoga sa šparogama i jajima, teleća ružica punjena šparogama i mozzarelom i drugi specijaliteti - poručuju iz TZ-a, gdje imaju i popis restorana koji sudjeluju u ovom programu, a hoće li se uz šparoge pripremati i slasne kuke poput ovh na fotografiji, valja provjeriti idućeg vikenda.
 

26. travanj 2024 13:29