StoryEditorOCM
Turizam i gospodarstvoNAJPOŽELJNIJE RADNO MJESTO U HRVATSKOJ

Otvoren natječaj za izbor direktora HTZ

31. ožujka 2017. - 10:24

Prema najavi ministra turizma RH Garija Capellia, danas će biti objavljen natječaj za izbor novog direktora Glavnog ureda Hrvatske turističke zajednice (HTZ) . Rok za prijavu kandidata je 30 dana, a objava će uslijediti u dnevnom tisku te web- stranicama Narodnih novina i Ministarstva turizma RH.

Tekst natječaja usuglašen je prije desetak dana, a osnovni uvjeti za ovu prestižnu funkciju i radno mjesto s plaćom većom od ministarske su minimalno petogodišnje iskustvo rada u turizmu, najmanje viša stručna sprema i poznavanje barem jednog stranog jezika, ali i priložena vizija četverogodišnjeg programa rada, odnosno tijekom cijelog trajanja mandata.

Tim povodom je ministar Capelli pojasnio kako se izbor direktora Glavnog ured HTZ ponovno vraća na četiri godine, jer se zaključilo kako dosadašnji izbor odnosno mandat "godina za godinom", ne može dati prave rezultate s obzirom na sve aktivnosti promocije i marketinga koje slijede u idućih par godina.

Capelli je najavio i kako će HTZ za jačanje domaćeg turizma i putovanja domaćih gostiju uspostaviti jaču suradnju s medijskim kućama Hanza media i Styria te u izdanjima tih medijskih kuća pojačano i dodatnim prilozima više promovirati hrvatsku turističku ponudu, Također, nove će publikacije HTZ preko ovih medijskih kuća distribuirati u svim stranim predstavništvima HTZ-a, zračnim lukama u Hrvatskoj i putem mnogih drugih kanala.

25. travanj 2024 22:37