StoryEditorOCM
Turizam i gospodarstvoTZ GRADA DUBROvNIKA NA „SEATRADE Cruise Global" u SAD-u

<strong>Dubrovnik najbolje cruise odredište u Europi za čitatelje </strong>Cruise Insight magazina

Piše PSD.
15. ožujka 2017. - 17:51

TZ grada Dubrovnika sudjeluje na sajmu „SEATRADE Cruise Global „ u SAD-u
Dubrovniku je na sajmu uručeno priznanje britanskog Cruise Insight magazina za globalno  cruise tržište "Best local initiative winner". Prema portalu Cruiseline.com (http://cruiseline.com/advice/awards/members-choice/2017-members-choice-awards,  na kojem putnici s brodova na kružnim putovanjima ostavljaju svoje dojmove i ispunjavaju upitnik, objavljeno je da je Dubrovnik proglašen najboljom cruise destinacijom u Europi za 2016. godinu. Vijesti su to s najvećeg sajma za kružna putovanja na kojemu TZ grada Dubrovnika sudjeluje u suradnji s Lučkom upravom Dubrovnik. Na najvećem svjetskom sajmu za kružna putovanja „Seatrade Cruise Global „ koji se održava u SAD-u, od 13. do 16. ožujka u Fort Lauderdale Broward County Convention Centru zajednički nastupaju četiri hrvatske luke objedinjenih nazivom „Croatian Cruise Ports“, a to su Dubrovnik, Rijeka, Zadar,  i Split. Radi se o udruženom  zajednickom nastupu na cruise sajmovima, na kojima  uz predstavnike luka i lučkih uprava, sudjeluju i TZ Dubrovnik i TZ Kvarner  te predstavnici agencija koje se bave kružnim putovanjima.
Od malog skupa od 150 vodećih osoba u sali za sastanke u New Yorku 1985. godine, „Seatrade Cruise Shipping Miami“ ( novog naziva Seatrade Cruise Global), kroz više od trideset godina izrastao je u četverodnevni događaj sa 11.000 sudionika, 699 izlagača na 350 standova, zastupljene su 73 zemlje, a sajam posjeti više od 300 međunarodnih novinara iz medijskih kuća različitog profila.
Sajam je epicentar svjetske cruise djelatnosti i jedini godišnji događaj koji okuplja sve sudionike u cruise djelatnosti.  Posebno treba naglasiti kako se na sajmu predstavljaju destinacije za brodove na kružnim putovanjima podržane od strane gradova, turističkih zajednica i državnih dužnosnika, kako bi se unaprijedila i razmijenila iskustva.
TZ grada Dubrovnika na sajmu „Seatrade Curise Global“ predstavlja direktorica Romana Vlašić.
Tijekom 2017. Godine u Dubrovniku se očekuje 577 ticanja i oko 760 tisuća putnika na kružnim putovanjima, što je odnosu na prošlu godinu 11 posto manje ticanja i oko 9 posto manje putnika. Dnevni broj posjetitelja s kruzera limitiran je na 8 tisuća, dok su u 2017. dva dana s brojem koji nadmašuje planirani limit od 8000, a to su 12.svibnja i 13.listopada.
 

25. travanj 2024 18:40