StoryEditorOCM
Turizam i gospodarstvoTURISTIČKA ZAJEDNICA U SLOVENIJI

FOTO Premijer Miro Cerar i skijaš Bojan Križaj na predstavljanju dubrovačkog turizma

Piše DV
4. ožujka 2017. - 19:39

Turistička zajednica grada Dubrovnika danas je priredila prezentaciju turističke ponude s naglaskom na posebna događanja u Kranjskoj gori u okviru skijaškog spektakla Pokal Vitranc, a u suradnji s HTZ  Predstavništvo Slovenije, koja je pokrovitelj ove manifestacije već šestu godinu zaredom.

 U šatoru namijenjenom partnerima, sponzorima,novinarima i drugim gostima bilo je oko 160 nazočnih, među kojima i slovenski premijer Miro Cerar, slovenska skijaška legenda Bojan Križaj, Eva Straus iz grada prijatelja Bleda, te predsjednik Hrvatskog skijaškog saveza ,  Konavljanin Miho Glavić. Nazočne je pozdravila direktorica Predstavništva HTZ Slovenija Metka Bradetić, a prezentaciju je održala Jelka Tepšić.

Uz lijepe fotografije i promotivna videa Dubrovnika, gosti su kušali dubrovačke specijalitete - pršut, bijeli rizot, brodet, šporke makarule, pašticadu, te prikle, hrostule, rozatu i tortu od skorupa.

Pokal Vitranc organizira se u Kranjskoj gori od 1961.godine,dio je Svjetskog skijaškog kupa za muškarce i voze se slalomska utrka ( subota) i veleslalomska utrka u nedjelju. Promocija Hrvatske i Dubrovnika nastavlja se i sutra na štandovima s promo-materijalima i putem video ekrana smještenih i na cilju na kojima se emitiraju promotivni filmovi.

Skijaški spektakl u Kranjskoj gori godišnje prati oko 12 tisuća posjetitelja.
 

19. travanj 2024 18:17