StoryEditorOCM

<strong>Fokus grupa na temu gospodarenja otpadom u turističkim gradovima</strong>

Piše PSD.
7. veljače 2017. - 10:10

U sklopu EU projekta URBAN-WASTE, u organizaciji Regionalne razvojne agencije DUNEA-e, održana je prva fokus grupa na temu gospodarenja otpadom u turističkim gradovima s voditeljicom projekta, Ivom Pozniak kao moderatoricom. Prisustvovali su dionici iz sektora gospodarenja otpadom: pročelnik Upravnog odjela za komunalne poslove, promet i veze Dubrovačko-neretvanske županije Miho Baće, viša savjetnica Upravnog odjela za zaštitu okoliša i prirode DNŽ Dijana Tomašević Rakić, voditelj projekta iz Agencije za gospodarenje otpadom DNŽ Dragan Vukić, predstavnica FLAG-a Južni Jadran i eko udruge Mala Sirena Tanja Stanić te stručna suradnica Javna ustanove za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode DNŽ Margarita Polzer, a sudionike je na početku pozdravila direktorica DUNEA-e Melanija Milić.
 
Raspravljalo se o utjecaju turizma na gospodarenje otpadom, razini svijesti o važnosti upravljanja otpadom s naglaskom na rodne razlike, važnosti recikliranja i kružne ekonomije kao i o zakonskim propisima te mjerama za zaštitu okoliša i prevenciju stvaranja otpada. Također, dionici su kao ključne probleme za navedenu tematiku u našoj županiji naveli nisku razinu svijesti lokalnog stanovništva o važnosti gospodarenja otpadom te nastavno na to očuvanja okoliša i prirode, također i nisku razinu razvijenosti sustava gospodarenja otpadom. Kao izuzetno važno se navodi uspostava Centra za gospodarenje otpadom koji je jedan od ključnih koraka za rješavanje problema upravljanja otpadom u našoj županiji.
 
Ovo je prva od ukupno tri fokus grupe koje će se organizirati kroz projekt URBAN-WASTE. Za drugu grupu organizirati će se dionici iz sektora turizma dok će na trećoj fokus grupi sudjelovati turisti.
 
 
 

19. travanj 2024 15:18