StoryEditorOCM
Turizam i gospodarstvoZajedničko predstavljanje Grada, Turističke zajednice i Zračne luke u Londonu

Dubrovački božićni prijem u Londonu

Piše PSD.
8. prosinca 2016. - 11:44

U Veleposlanstvu RH u Londonu jučer je održan Božićni prijem kojeg su zajednički organizirali Grad Dubrovnik, Turistička zajednica grada i Zračna luka Dubrovnik.Nakon Dubrovačke kolende koju je izveo dubrovački glazbenik Giorgio Baranac, domaćini su se kratkim govorima i prigodnim blagdanskim čestitkama obratili nazočnima.
Dubrovačkom Božićnom prijemu je prisustvovalo sedamdesetak uzvanika – turističkih agenata i novinara, te brojnih uglednika iz Londona, od kojih su neki porijeklom iz Hrvatske.Veleposlanik RH u Velikoj Britaniji, Ivan Grdešić pozdravivši nazočne istaknuo je značaj Dubrovnika kroz povijest, ali i danas. Direkorica Turističke zajednice grada Dubrovnika Romana Vlašić istaknula je veliku važnost britanskog turističkog tržišta za Dubrovnik, te najavila brojna nova događanja u gradu, pozvavši Britance da u Dubrovnik dolaze kroz cijelu godinu jer za to postoji bezbroj dobrih razloga. Govorila je o uspješnosti Dubrovnika koji je ove godine ostvario rekordni rezultat od milijun dolazaka, te preko tri ipol milijuna noćenja, s velikim udjelom britanskih gostiju u ukupnim ostvarenjima, izrazivši očekivanje da će u budućnosti i dalje jačati veze između Dubrovnika i Londona, te da će broj Britanaca kod nas i dalje rasti.
Vlaho Margaretić, pročelnik za poduzetništvo, turizam i more Grada Dubrovnika pozvao je nazočne da posjete Dubrovnik i u zimskom razdoblju, predstavivši iznimno bogat program trećeg po redu Dubrovačkog zimskog festivala i pokazavši promotivni film, koji prikazuje Dubrovnik kao poželjnu zimsku destinaciju.
Voditelj poslovnih odnosa Zračne luke Dubrovnik, Josip Paljetak, je istaknuo uspješno poslovanje Zračne luke Dubrovnik, a posebno se zahvalio britanskim avio – kompanijama istaknuvši British Airways kao vrlo važnog partnera Zračne luke Dubrovnik, koji održava cjelogodišnje linije s našim gradom.
Među nazočnima oduševljenje je izazvao novi film Turističke zajednice grada Dubrovnika "Dubrovnik and Time", koji je do sada osvojio 15 međunarodnih nagrada.
Služili su se hrvatski specijaliteti, te domaća vina, što je za ovu prigodu pripremila britanska tvrtka Taste Croatia, koja na ovom tržištu uvozi hrvatske proizvode.
Direktorica Turističke zajednice grada Dubrovnika, Romana Vlašić se na Božićnom prijemu zahvalila Britanskim turistima na njihovoj vjernosti Dubrovniku. Naime, Britanski turisti su najbrojniji posjetitelji našeg grada već više godina zaredom, a ove su godine, do sada, ostvarili 148 570 dolazaka i 741 432 noćenja, što je oko 21 % porast u dolascima i 18 % porast u noćenjima u odnosu na isto razdoblje prošle godine.
Na nagradnom izvlačenju prigodni Božićni poklon- besplatni povratni let iz Londona do Dubrovnika dodijelila je tvrtka British Airways, a besplatni vikend boravak poklonio je hotel Rixos Libertas. Sretna dobitnica je Rebecca Fraser iz ABTA magazina.

24. travanj 2024 13:26