StoryEditorOCM
SvijetWales u tuzi

Tužan kraj potrage za četvoricom tinejdžera; Krenuli su na kampiranje, a onda je nešto pošlo naopako

Piše vijesti sd
22. studenog 2023. - 12:33
Tragično stradali tinejdžeri: Jevon Hirst, Harvey Owen, Wilf Henderson i Hugo Morris  Screenshot Privatni album

U prevrnutom i djelomično potopljenom automobilu pronađena su četiri tijela. Po svemu sudeći, to je tragičan kraj potrage za tinejdžerima koji su nestali prije dva dana, piše BBC.

Policija Sjevernog Walesa u Ujedinjenom Kraljevstvu potvrdila je da su tijela pronađena u automobilu koji je sletio s ceste u Garregu, blizu Tremadoga.

Wilf Henderson, Jevon Hirst, Harvey Owen i Hugo Morris iz Shrewsburyja nestali su u nedjelju ujutro.

Načelnik Owain Llewellyn rekao je da se ‘čini da je to bila tragična nesreća‘, prenosi Jutarnji list.

Llewellyn je u utorak na konferenciji za medije rekao da su se momci u nedjelju uputili na kampiranje u Eryri (ili Snowdoniju).

Posljednji su put viđeni u srebrnoj Ford Fiesti, koja je pronađena tijekom policijske potrage u utorak nakon dojave jednog građanina.

Prevrnuti automobil u vodi

‘Jutros malo nakon 10 sati javio nam se građanin koji je rekao da je vozilo sletjelo s ceste između Beddgelerta i Llanfrothena. Policijski službenici su našli vozilo Ford Fiesta prevrnuto, djelomično potopljeno u vodi‘, kazao je načelnik Llewellyn.

‘Ovo je bila opsežna potraga u koju su bile uključene brojne agencije i volonteri i ovo je, nažalost, ishod koji nitko od nas nije želio.‘

Policija je rekla da su obitelji tinejdžera obaviještene te da je potraga sada završena, ali je u tijeku istraga kako bi se službeno identificirale osobe u vozilu i doznalo što je dovelo do smrti.

Crystal Owen, Harveyjeva majka, rekla je ranije u utorak da je ‘strahovito zabrinuta‘.

Kazala je da su dečki posljednji put koristili svoje telefone oko podneva u nedjelju u Porthmadogu i da se njezin sin nije javio na svoj WhatsApp, što je neobično.

Sva četiri momka bili su studenti Shrewsbury Collegea.

Lokalni spasilački tim pozvao je policiju Sjevernog Walesa u ponedjeljak poslijepodne, a helikopter obalne straže iz Caernarfona pretražio je područje sjeveroistočno od Porthmadoga, ali nije uspio pronaći ništa.

Velška služba hitne pomoći tada je pozvana zbog vijesti o prometnoj nesreći između Nantmora i Tan-Lana u 10:08 u utorak.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 16:33