StoryEditorOCM
PolitikaIzvori iz HDZ-a:

‘Plenkoviću ne pada na pamet ići na nove izbore, svjestan je opasnosti. Napravit će sve da složi Vladu do euroizbora‘

Piše Zoran Šagolj
29. travnja 2024. - 13:21
U DP-u moraju biti svjesni da su oni maksimalizirali izborne kapacitete desnice u Hrvatskoj, navodi naš izvor iz HDZ-a. S tom kartom sigurno igra i PlenkovićDarko Tomaš/Cropix

U HDZ-u su u ponedjeljak i prije nego što su sjeli za zajednički stol s DP-ovcima u novom pokušaju slaganja parlamentarne većine bili svjesni da su oni ti kojima se na cijeloj političkoj sceni sada žuri najviše.

– Došli smo u poziciju što god odlučimo, da bi nas to moglo koštati u budućnosti. I to ne dalekoj – kazao nam je pomalo zabrinut jedan HDZ-ov dužnosnik.

A čovjek kojemu se najviše žuri jest Andrej Plenković. U ponedjeljak je počeo teći 20-dnevni rok za konstituiranje Sabora i želja mu je barem do tada imati posloženu većinu. Ljudi oko njega, kao i dobar dio stranke, svjesni su da to ipak ne ide bez Domovinskog pokreta. Matematika je neumoljiva, jer svaki drugi scenarij ne jamči 76 ruku.

– Plenkoviću su europski izbori važni koliko i parlamentarni. Ući u kampanju za njih bez osigurane većine, to nikako ne želi. Ako u ovih 20 dana postignemo dogovor s većinom, onda imamo dovoljno vremena i za europsku kampanju. Osim toga, u tom slučaju će se oporba, prije svega SDP, ali i Most morati početi baviti sami sobom. Andrej želi doći u Bruxelles kao dvostruki izborni pobjednik – objašnjavaju nam u HDZ-u.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
23. svibanj 2024 19:11