StoryEditorOCM
KulturaART RADIONICA LAZARETI

AUTORI U NASTAJANJU, PRIČE U RAZVOJU Književna večer polaznika radionice kreativnog pisanja

Piše DV
19. siječnja 2018. - 23:46

Polaznici radionice kreativnog pisanja predstavili su u Art radionici Lazareti zbornik svojih radova pod nazivom ”Radionica kreativnog pisanja – Work in Progress/Tekstovi u nastajanju/Priče u razvoju/Ideje u rasplitanju". Sve je započelo u listopadu 2017., a polaznici su ovaj put javno čitali ulomke svojih tekstova.
Okupljenima se najprije obratila te ih pozdravila voditeljica radionice, pjesnikinja i književnica, Stanislava Nikolić Aras koja je ujedno i urednica publikacije.

Aras je otkrila dosadašnje smjernice radionice, najavila je nastavak ciklusa i nove teme, ali i početak novog ciklusa te gostovanja raznih hrvatskih pisaca i pjesnika. Potom su predstavljeni sudionici večeri, ali i tečaja.

U knjižici su okupljeni radovi: Srđane Cvijetić, Ivanke Perić, Nine Zore, Bruna Lucića, Davora Lucianovića, Zrinke Lucianović, Petre Asanović, Žarka Dragojevića, Ines Tričković, Barbare Klepić, Ete Kačić, Nine Čupić, Zore Bezek i Staše Aras.
Na radionici su još sudjelovali: Elena Čupić, Katarina Svilokos, Nina Sušac, Jele Sršen, Jadranka Ničetić, Romana Kolić i Maja Grgić.

Radionica kreativnog pisanja u Lazaretima zamišljena je kao interaktivna radionica kroz koju bi se vremenom oblikovalo prozno i poetsko stvaralačko pismo odnosno literarna djela nastala uz vježbe i kroz praksu, ali i okupila grupa ljudi koji književnost praktično žive. Voditeljica je kratkim metodičkim vježbama i zadaćama provela polaznike kroz osnove oblikovanja teksta i pokušala polaznike motivirati na pokretanje vlastitog stvaralačkog potencijala.
Kroz više od dva mjeseca susreta oblikovala se aktivna grupa polaznika koja će kroz buduće vrijeme tvoriti jezgru književnog kružoka odnosno stalne grupe te pisati i kritički prilaziti napisanom.

Radionica je održana u sklopu programa Protuotrov (partcipacija ARL-a), a zbornik radova objavljen je uz potporu Grada Dubrovnika i Ministarstva kulture. 

26. travanj 2024 03:06