StoryEditorOCM
KulturaPREDSTAVLJENE NOVE ZBIRKE

Susret s dubrovačkim spisateljicama u Stonu

Piše PSD.
14. prosinca 2017. - 12:58

U Mjesnoj knjižnici Ston, 12. prosinca organiziran je susret s dubrovačkim spisateljicama Marijom Đanović, Jelicom Gjenero i Renatom Zlatković , a povodom izlaska njihovih novih knjiga za djecu u izdanju Društva za promicanje knjige i stripa Slagalica. Marija Đanović predstavila je svoju novu zbirku priča Ne žuri se odrasti, Jelica Gjenero novi roman Moja mama šopingholičarka i Renata Zlatković bajku Kako je zmaj Rikardo stekao prijatelje.

Djeca su uživala slušajući priče o Maci Zubarici, zmaju Rikardu i mami Filipi i razgovoru s autoricama. Posebno su bili oduševljeni igrokazom kojeg je pripremila knjižničarka OŠ Ston Jelena Vukasović, a izvele učenice : Nikoleta Antunica, Petra Cvjetanović, Dvina Dražeta, Blanka Franušić, Iris Franušić, Lea Kopanica, Veronika Mekišić i Žana Vukas. U promociji su sudjelovali i ilustratori knjiga Lucija Gjenero i Robert Zlatković, te učenice OŠ Ston Martina Zvjerković i Nikol Maškarić.

Na samom kraju druženja autorice su podijelile djeci brojne autograme i knjige na dar. Nadamo se da će sličnih susreta biti i više i da će djeca s veseljem nastaviti dolaziti u knjižnicu na brojne susrete, koje su, uz knjige , također dio knjižnične ponude.

19. travanj 2024 16:43