StoryEditorOCM
KulturaPOVODOM 65. OBLJETNICE POSTOJANJA

PRIČA OD STARINA Prikazan dokumentarni film o Društvu prijatelja dubrovačke starine

Piše PSD.
5. prosinca 2017. - 00:01

Svoju 65. obljetnicu postojanja Društvo prijatelja dubrovačke starine obilježilo je projekcijom dokumentarnog filma "Priča od Starina" redatelja Tonka Jovića u Kazalištu Marina Držića. Upravo je Jović prije početka projekcije pozdravio prisutne rekavši kako je najveća karakteristika Društva njegova neprimjetnost te je dodao kako film prikazuje sve ono što je do sada Društvo radilo, što danas radi i kakve aktivnosti planira raditi. Tajnik DPDS-a, Denis Orlić izrazio je nadu kako će Društvo u budućnosti zadržati tu "neprimjetnost" jer je posljednjih godina neprestano bilo tema u novinama.

- Nadamo se kako ćemo našim nasljednicima predati Grad onako dobrog kakvog smo ga i sami naslijedili, poručio je Orlić te najavio kako će se Društvo i dalje posvetiti obnovi spomeničke baštine te očuvanju Grada.

Predsjednik Gradskog vijeća Grada Dubrovnika Marko Potrebica pohvalio je sve aktivnosti DPDS-a, posebice one koje se odvijaju izvan granica Grada te pri tome spomenuo Ston, Slano i Konavle.

- Grad je Društvo, a Društvo je Grad, naveo je Potrebica čestitajući vodstvu Društva 65. obljetnicu postojanja s nadom kako će Društvo ostati neprimjetno u razdoblju koje dolazi.

Film uz kratke isječke iz povijesti DPSD-a prikazuje recentne te značajne projekte i najavljuje sljedeće, a pri tome je istaknuta elementarna zadaća i poslanje Društva - očuvanje i obnova spomenika kulture. Projekciju su glazbeno obogatili gitarist Maroje Brčić te članovi klape "Maestral".

Posebne projekcije filma održat će se 5.prosinca na Grudi u Domu Matice Hrvatske u 19 sati, 7. prosinca u Kneževom dvoru u Slanom u 19 sati i 8. prosinca u tvrđavi Veliki Kaštio u Stonu u 19 sati. bLu

20. travanj 2024 07:02