StoryEditorOCM
KulturaKNJIŽNICE

Radionica dubrovačkog govora

Piše DV
29. studenog 2017. - 16:03

Na poticaj Grada Dubrovnika, a uz financijsku potporu zaklade Caboga Stiftung, Dubrovačke knjižnice su koordinirale organizaciju radionica dubrovačkog govora. Riječ je o edukativnom projektu koji je namijenjen učenicima petih i šestih razreda s područja Grada.

Dubrovačke knjižnice angažirale su dr. sc. Ivanu Lovrić Jović s Instituta za hrvatski jezik i jezikoslovlje koja je osmislila radionice, a izvodit će ih magistra edukacije hrvatskoga jezika Nikolina Kuraica. Kako bi dobili i autentičan izgovor, učenicima će odabrana poglavlja iz knjige Nade Skatolini „Pripovijesti o gradu“ čitati glumica Kazališta Marina Držića Izmira Brautović.
 
Ove radionice će se održati u dva navrata po 45 minuta, što znači da će svaka skupina učenika, a bit će ih 36, dobiti isti sadržaj od ukupno dva školska sata, po jedan u svakom polugodištu. Radionice će se odvijati u palači u Pustijerni, na adresi Ulica Braće Andrijića 8. Prve radionice održane su u utorak, 28. studenoga. Svrha projekta je povratak dubrovačkom govoru u cilju senzibiliziranja i edukacije djece.

27. travanj 2024 04:53