StoryEditorOCM
KulturaDANAS JE MEĐUNARODNI DAN DJETETA

Mokošica dobila još dvije kućice za knjige

20. studenog 2017. - 16:19

Uz Međunarodni dan djeteta, naselje Nova Mokošica dobilo je dvije kućice za knjige. 

Lijepi i sunčani dan maličani iz mokoškog Dječjeg vrtića Pčelica i Eko Omblići su u Eko parku i Chalistenik parku u Mokošici tim povodom otvorili još dvije kućice za knjige. Naime, na prostoru ispod Opskrbnog centra već je, prije nekoliko godina, u organizaciji udruge Europski dom Dubrovnik postavljena jedna takva kućica.

Jednu novu kućicu za knjige djeca su zajedno i veselo oslikala, a u kućice za knjige Eko Omblići su ostavili darovanih nekoliko knjiga i slikovnica. Drugu će kućicu sutra oslikati DV Aster- Mali princ iz Mokošice. Projekt  "kućica za knjige" na otvorenim prostorima se oslanja na ideju globalnog  pokreta „Little Free Library" koji je 2009. godine pokrenut u SAD. a 2015. godine i u Hrvatskoj.

-Naše male kućice za knjige rade na principu: pročitaj- posudi- vrati- pokloni! Kućice za knjige su poklon Općine Pitomača, Turističke zajednice Dubrovnika i tvrtke Drvo Interijeri Osojnik. Hvala lijepa našim donatorima- poručuju EKo Omblići te napominju da su te male knjižnice na otvorenom nastale s željom poticanja čitanja, posebno među djecom, Cilj je i povećanje komunikacije i solidarnosti između pojedinaca u lokalnoj zajednici, a želja članova udruge je da uz pomoć donatora postave još nekoliko sličnih kućica za knjige širom Rijeke dubrovačke, a potom i na području gradskih parkova te po gradskim plažama i autobusnim čekaonicama.

25. travanj 2024 02:14