StoryEditorOCM
KulturaUMJETNIČKA GALERIJA DUBROVNIK

IZLOŽBA NINOSLAVA KUNCA Marin Držić za napredne korisnike

Piše PSD.
11. studenog 2017. - 10:46

U sklopu četvrtog izdanja "Dana kreativnih i kulturnih industrija" u Umjetničkoj je galeriji otvorena izložba hrvatskog ilustratora Ninoslava Kunca pod nazivom "Marin Držić za napredne korisnike". Na otvorenju je govorio dubrovački redatelj Davor Mojaš. 

Kunc je rođen u Zagrebu 1957., a svestrani je likovni umjetnik. Diplomirao je Likovni smjer na Pedagoškoj akademiji. Studirao je i na Arhitektonskom fakultetu u Zagrebu.

Na stripovskoj se sceni javlja još od vremena tjednika "Polet". Osim ilustracijom, bavi se crtanjem stripova, karikatura i grafičkim dizajnom. Ilustrirao je više od pedeset knjiga za djecu, ponajviše u poznatim bibliotekama „Vjeverica“ i „Stribor“, te mnoge udžbenike i stručne knjige.

Za svoj rad dobio je niz priznanja i nagrada, među ostalim i Nagradu Oktavijan za animirani film. Živi i radi u Zagrebu kao slobodni umjetnik. Bila je ovo prilika i za podsjećanje na davnu izložbu Ninoslava Kunca i, sada pokojnog, Radovana Devlića, u organizaciji Lausa, lista omladine Dubrovnika i Studentskog teatra Lero, u galeriji Foto kluba Marin Getaldić, te promocija novog stripa Brojalica za nesan, snomorica Marina Držića, kojeg je po scenariju Davora Mojaša nacrtao Ninoslav Kunc.

Dv
 

26. travanj 2024 07:50