StoryEditorOCM
KulturaIZLOŽBA U KMD

Aster i OŠ Lapad izložili lutke iz Držićeva 'Skupa'

Piše DV
10. studenog 2017. - 16:49

Lutkarska izložba kulturnog društva Aster te polaznika lutkarske radionice osnovne škole Lapad otvorena je u podne u predvorju Kazališta Marina Držića. Izložene su lutke izrađene za potrebe predstave "Skup", koja je također sinoć odigrana na prepunoj maloj sceni Teatra Bursa u sklopu ovogodišnih Dana kreativnih / kulturnih industrija.

U sklopu iste manifestacije, voditeljica radionice i članica Astera, Carmela Hećimović Grgurević, je u osnovnoj školi Lapad održala dvodnevnu radionicu na kojoj su polaznice izradile svoje lutke i koje će se moći vidjeti u kazalištu. Riječ je o polaznicama iz viših razreda lapadske škole koje pod vodstvom profesorice Ivane Radaljac i uz potporu ravnateljice Mirjane Kaznačić imaju prethodna znanja i vještine u izradi lutkica.

Kulturno društvo Aster već dugi niz godina djeluje kroz lutkarsku družinu Dobrissimo. Za sobom imaju niz predstava od kojih se ističu naslovi Čarobni grah, Guščarica na studencu i Vrag zlatne kose. U svome radu, “asterovci” se ne bave samo lutkarstvom, već sami izrađuju scenografiju i kostime, organiziraju kreativne radionice s djecom te pripovjedaju predivne bajke u kojima svi rado uživaju! Dio cjelokupne čarolije pogledajte na izložbi u Kazalištu Marina Držića.

23. travanj 2024 08:30