Vijesti Kultura

JOSIPA PAVIČIĆ BERARDINI U MJESECU HRVATSKE KNJIGE

"Šest milimetara"- knjiga o boli i pobjedi

JOSIPA PAVIČIĆ BERARDINI U MJESECU HRVATSKE KNJIGE

Gošća Dubrovačkih knjižnica, Josipa Pavičić Berardini, predstavila je u Čitaonici Narodne knjižnice Grad  knjigu „Šest milimetara - ispovijest o boli i pobijedi“ u kojoj je opisala svoje iskustvo i borbu s karcinomom dojke. Čak tri godine zapisivala je bilješke a konačni rezultat je knjiga koja je objavljena u lipnju ove godine.
 
Strah i tuga bile su prve emocije s kojima se suočila nakon dijagnoze karcinoma, što zbog liječenja koje je čeka, a ponajviše zbog najbližih i zbog brige za djecu. Ipak bolest je bila i prekidač s kojim je odlučila slušati svoje tijelo i zavoliti sebe, ali i naučiti reći ne. Rad na sebi je težak, ali se uvijek isplati naglašava Pavičić Berardini.
 
U knjizi, koja je kako sama autorica kaže „knjiga koja budi vrišteće emocije“, opisano je šest koraka prema izlječenju. To su: ljubav prema sebi; prihvaćanje; odlučivanje, opraštanje; zahvalnost i smisao. Ne dopustivši da je strah nadvlada, s punom sviješću suočila se s odlukama koje su bile pred njom, a njezina ispovijest može pomoći i brojnim drugim ženama koje se suočavaju s dijagnozom karcinoma.
 
“Ako sam mogla ja, možeš i ti. Biti odgovoran znači voljeti sebe i suočavati se sa životom i svime što nosi” zaključila je Josipa Pavičić Berardini koja je danas voditeljica autogenog treninga, bavi se pisanjem, humanitarnim radom i pružanjem psihološke podrške. Članica je udruge Europa Donna Hrvatske.
 
 

Naslovnica Kultura

Najčitanije

'DRŽIĆEV SKUP' Tko je sve bio na premijeri?

'DRŽIĆEV SKUP' Tko je sve bio na premijeri?
Na Velikoj sceni Kazališta Marina Držića sinoć je  premijerno  izvedena predstava "Skup" u režiji Ivice Kunčević...
'DRŽIĆEV SKUP' Tko je sve bio na premijeri?

Najnovije