StoryEditorOCM
KulturaČITAONICA NARODNE KNJIŽNICE GRAD

Edukativni koncert za mlade

Piše PSD.
3. studenog 2017. - 09:32

Projekt „ERIK SATIE, GLAZBA ZA RIJEČ I SLIKU“ namijenjen je mladima srednjoškolskog uzrasta. On na moderan i zanimljiv način, uz živu koncertnu izvedbu, predstavlja glazbeni svijet i  život ovog originalnog i nekonvencionalnog skladatelja, ali i cijelo povijesno i umjetničko okruženje s prijelaza s 19. na 20. stoljeće (la belle époque).

Na koncertu mladi će se slušatelji upoznati s raznim etapama u stvaralaštvu E. Satiea (cabaret, caffe concert, male reducirane forme) te kako je skladatelj utjecao na važne umjetničke pravce i svoje suvremenike. Po svojoj formi projekt je glazbeno-vizualni kolaž u kojem se glazba isprepleće i nadopunjuje riječi i slikom.

Program se sastoji od najpoznatijih skladbi, ekscentričnih tekstova i duhovitih citata Erika Satiea, a popraćen je konferansom i video-projekcijama fotografija iz vremena skladatelja, njegovih originalnih ilustracija te ilustracija francuskog grafičara Charlesa Martina.

Autori koncepta i izvođači su pijanistica Danijela Petrić i Zdenko Niessner kao pripovjedač. Trajanje koncerta je 45 minuta.
Projekt se ostvaruje uz potporu Grada Dubrovnika, a u suradnji udruge MALA OPERA, Francuske alijanse Dubrovnik i Dubrovačkih knjižnica Dubrovnik. 

Raspored:
Ponedjeljak, 6. 11. s početkom u 19.30 izvedba otvorena za javnost
ponedjeljak, 6. 11. i utorak, 7.11.  2017. organizirane izvedbe za škole
 

19. travanj 2024 15:27