StoryEditorOCM
KulturaIZBORNA SKUPŠTINA

Marin Ivanović novi predsjednik HKD Napredak Dubrovnik, potpredsjednik Ivan Prce

Piše PSD.
30. listopada 2017. - 17:48

Na Izbornoj skupštini Hrvatskoga kulturnog društva Napredak – Dubrovnik koja se održala 26. listopada, izabrana je nova uprava Društva za razdoblje od 2017. do 2019. godine.
 
Za predsjednika je izabran Marin Ivanović, povjesničar umjetnosti, kustos i sveučilišni nastavnik koji od prosinca 2016. godine obnaša dužnost ravnatelja Umjetničke galerije Dubrovnik. Do sada je priredio više od stotinu izložaba hrvatskih i stranih umjetnika u domovini i inozemstvu, napisao i objavio oko 150 stručnih i znanstvenih tekstova, jednu monografiju i nekoliko poglavlja u knjigama.
 
U svom uvodnom obraćanju, Marin Ivanović, kao novi predsjednik, naglasio je kako je HKD „NAPREDAK“ građansko društvo s dugom tradicijom kojemu, uz pomoć njegovih dugogodišnjih članova, želi dati novi zalet.
 
Za dopredsjednika je izabran mr.sc. Ivan Prce, a za tajnicu Marijeta Radić. Za članove Upravnog odbora izabrani su: doc. dr. sc. Katija Bakija, Davor Jančić, dr. sc. don Stanko Lasić, doc. dr. sc. Marinko Marić, Nikša Matić, Milan Perić, mr. sc. Marko Potrebica i Sanja Putica.
 
Za članove Nadzornog odbora izabrani su: dr. sc. Matko Bupić, Krešimir Marković i Ivan Viđen.
 
 

23. travanj 2024 16:33