StoryEditorOCM
KulturaUMJETNIČKA GALERIJA

DUBROVNIK U STRIPU Otvorena izložba koja je ujedinila dubrovačke i vukovarske učenike

28. listopada 2017. - 17:19

U Umjetničkoj galeriji otvorena je izložba radova učenika OŠ Dragutin Tadijanović iz Vukovara i OŠ Lapad iz Dubrovnika, pod nazivom „Dubrovnik u stripu“.

Ravnateljica OŠ Lapad Mirjana Kaznačić i njezina kolegica iz Vukovara Lidija Miletić izrazile su zadovoljstvo izložbom te zahvalili Đurđi Adlešič, gradonačelniku Dubrovnika te vodstvu Umjetničke galerije.

- Oduševljen sam ovom izložbom! Ona spaja dva grada obrane Hrvatske - Duvrovnik i Vukovar - i to u simbolu stvaranja, kazao je dubrovački gradonačelnik Mato Franković otvarajući izložbu.

Ova učenička izložba projekt je Udruge za podršku i poticanje zajedništva „HRVATSKA POMAŽE“ koja je osnovana 2014. godine na inicijativu gradova Dubrovnika, Osijeka i Zagreba, a radi promicanja zajedničkih interesa i unaprjeđivanja suradnje gradova u Republici Hrvatskoj, posebice međusobne suradnje na unaprjeđenju gospodarskog i društvenog razvitka svojih zajednica. Radionica je trajala četiri dana, a svakom je prisutnom učeniku dubrovački gradonačelnik uručio zahvalnicu za sudjelovanje u projektu. 

26. travanj 2024 09:37