StoryEditorOCM
KulturaCARROUSEL DU LOUVRE

Stjepko Mamić slikama osvojio publiku i likovne kritičare u Parizu

Piše PSD.
25. listopada 2017. - 16:22

U Parizu je od 20. do 22 listopada u prostoru Louvrea pod nazivom  „Carrousel du Louvre“ među velikim brojem sudionika, izlagao i dubrovački slikar - pomorski kapetan Stjepko Mamić.

Događaju je prisustvovao i veleposlanik Republike Hrvatske u Francuskoj i stalni predstavnik u UNESCO-u - Nj. E. Filip Vučak. Mamić je izložio dvije slike na lanenom platnu: 1. Net Paris Edition iz serije Mreža (Net) s prikazom pogleda s dna mora na ribarsku mrežu bačenu s barke sa feralom (tradicionalni način ribanje „na fero“ ili „sviću“) i 2. Jellyfishes Armada iz serije „Jellyfishes“ (Meduze). Obje slike privukle su veliku pažnju, a slikar je za svoj dobio brojne pohvale i komplimente od publike, likovnih stručnjaka kao i od članova odbora Société des Artistes Indépendants te predsjednice Lyliane Merit. Mmaić je pored toga pozvan da se kao član priključi ovom francuskom udruženju.

Inače, slika „Net“ je jedna od dviju Mamićevih slika izložena na Međunarodnoj izložbi SAM 2017 u organizaciji „WHO's WHO“ u francuskom Givernyu, mjestu u kojem je živio i slikao veliki slikar i jedan od začetnika impresionizma - Claude Monet.  

Mamić se početkom sljedeće godine vraća u Francusku. Naime, izlagat će na sljedećem Art Capital u Grand Palaisu od 13. do 18. veljače 2018. koji se održava pod visokim pokrovitljstvom predsjednika Republike Francuske, Ministarstva kulture Francuske i Udruženja muzeja Francuske.

19. travanj 2024 10:03