Vijesti Kultura

U GALERIJI SEBASTIAN I HRVATSKE NAIVE

Otvorena međunarodna izložba Infinity

U GALERIJI SEBASTIAN I HRVATSKE NAIVE

U galeriji Sebastian i galeriji hrvatske naive u četrvtak 12. listopada, otvorena je međunarodna izložba slika i skulptura s mnogobrojnim talijanskim umjetnicima.

Veliki broj ljubitelja umjetnosti i kulture odazvao se ne veliku međunarodnu izložbu slika i skulptura s nazivom ''Infinity''. Sveprisutne goste pozdravila je vlasnica galerije Andreja Dujić, dok je više izložbu i umjetnička djela renomiranih talijanskih umjetnika predstavila povjesničarka umjetnosti Andreja Dujić, profesor Gaiammarco Puntelli i Svjetlana Lipanović.

Profesor Giammarco Puntelli posebno je istaknuo kako je umjetnost ta koja mijenja kemiju čovjeka, njegove motivacije, duhovna razmišljanja...Umjetnost nije znak i nije boja, nije misaona konstrukcija i nije promjena oblika materije, jednostavno je i uvijek je bila jedan beskonačni trenutak života i promjene, shvaćen kao evolucija ljudskog bića.

Profesor Giammarco Puntelli posebno se zahvalio timu ljudi koji su realizirali cijelu izložbu, vlasnici galerije Sebastian i galerije hrvatske naive Andreji Dujić, Marku Kristi, Andrei Batinić Ivanković te Svjetlani Lipanović koja je ujedno i predstavnica hrvatskih umjetnika u Italiji i piše za značajne magazine o kulturi.

Infinity - Umjetnost izvan vremena

Pod magičnim znakom beskonačnosti izložba ''Infinity" se otkriva ljubiteljima umjetnosti, u karakterističnim prostorima Dubrovnika, antičkog, hrvatskoga grada poznato u svijetu po velikoj ljepoti građevina i mediteranskog krajolika. Ovom prigodom, ljepota susreće ljepotu kroz umjetnićka djela suvremenih talijanskih slikara i kipara, u kojima stvarnost dobiva različite interpretacije, kroz kreativnu metamorfozu postojećeg.

Novi oblici odražavaju duh umjetnika te nerazjašnjenu tajnu stvaralačkog čina. Prolazni trenutak egzistencije je zaustavljen na platnima, sadržan u unutrašnjosti skulptura, da bi postao dio vječnog. U novom prostoru, ostvarenja sačuvana od prolaznosti, blistaju projektirajući razne stvarne i nestvarne aspekte svagdašnjice.

Izložba ''Infinity'' vodi nas u čudesni svijet umjetnosti koji živi izvan vremena, gdje možemo prepoznati našu suštinu, u izloženim djelima. Gledajući slike skulpture, izreka francuskog pisca Victor Hugoa zvuči, više nego istinito: ''Kod umjetnika velikih kvaliteta, postoji beskonačnost'' i na izložbi, beskonačnost je prisutna u nazivu i djelima.
 

Naslovnica Kultura

Najčitanije

'DRŽIĆEV SKUP' Tko je sve bio na premijeri?

'DRŽIĆEV SKUP' Tko je sve bio na premijeri?
Na Velikoj sceni Kazališta Marina Držića sinoć je  premijerno  izvedena predstava "Skup" u režiji Ivice Kunčević...
'DRŽIĆEV SKUP' Tko je sve bio na premijeri?

Najnovije

Dubrovački vjesnik seli u Atlant centar

Dubrovački vjesnik seli u Atlant centar
Oglasna služba Dubrovačkog vjesnika  od ponedjeljka 18. prosinca 2017. radit će na novoj adresi, dr. Ante Starče...
Dubrovački vjesnik seli u Atlant centar