Vijesti Kultura

GALERIJA DULČIĆ, MASLE, PULITIKA

Davor Sanvicenti: S jednim određenim mirom

GALERIJA DULČIĆ, MASLE, PULITIKA

Con una cierta calma ili S jednim određenim mirom naziv je izložbe fotografija Davora Sanvicentia koja je otvorena u Galeriji Dulčić Masle Pulitika i atelijeru Pulitika.

Riječ je o izložbi umjetnika koji, kako to kaže kustosica i suautorica postava izložbe Rozana Vojvoda, nenametljivim načinon i kroz različite aspekte djelovanja, bilo da je riječ o zvučnim eksperimentima, prostornim instalacijama, videouradcima ili fotografijama, tematizira prirodno okruženje i osvještava kod promatrača perceptivne procese koje najčešće uzimamo zdravo za gotovo.

Posjetitelji imaju prigodu do 26. studenoga razgledati izložbu polaroida, a upravo su ti minimalistički formati izloženih radova ono što stvra posebni ugođaj izložbe artista koji je, recimo i to, kako god zanimljiv u pristupu tijekom otvaranja dijelom iritirao nazočne ljubitelje umjetnosti "originalnim", donekle i ignorantskim gardom kojeg je zauzeo upravo u stilu naziva svoje izložbe: Sanvicenti je, naime, u stilu naziva svoje izložbe, svo vrijeme otvorenja, s jednim određenim mirom držao ruke u džepovima.

Pitanje o slučajnoj ili namjernoj "originalnosti" talentiranog umjetnika ostalo je bez odgovora, ali se svakako stekao dojam o neprimjerenom odnosu.

Naslovnica Kultura

Najčitanije

'DRŽIĆEV SKUP' Tko je sve bio na premijeri?

'DRŽIĆEV SKUP' Tko je sve bio na premijeri?
Na Velikoj sceni Kazališta Marina Držića sinoć je  premijerno  izvedena predstava "Skup" u režiji Ivice Kunčević...
'DRŽIĆEV SKUP' Tko je sve bio na premijeri?

Najnovije