StoryEditorOCM
KulturaGALERIJA DULČIĆ, MASLE, PULITIKA

Davor Sanvicenti: S jednim određenim mirom

7. listopada 2017. - 12:12

Con una cierta calma ili S jednim određenim mirom naziv je izložbe fotografija Davora Sanvicentia koja je otvorena u Galeriji Dulčić Masle Pulitika i atelijeru Pulitika.

Riječ je o izložbi umjetnika koji, kako to kaže kustosica i suautorica postava izložbe Rozana Vojvoda, nenametljivim načinon i kroz različite aspekte djelovanja, bilo da je riječ o zvučnim eksperimentima, prostornim instalacijama, videouradcima ili fotografijama, tematizira prirodno okruženje i osvještava kod promatrača perceptivne procese koje najčešće uzimamo zdravo za gotovo.

Posjetitelji imaju prigodu do 26. studenoga razgledati izložbu polaroida, a upravo su ti minimalistički formati izloženih radova ono što stvra posebni ugođaj izložbe artista koji je, recimo i to, kako god zanimljiv u pristupu tijekom otvaranja dijelom iritirao nazočne ljubitelje umjetnosti "originalnim", donekle i ignorantskim gardom kojeg je zauzeo upravo u stilu naziva svoje izložbe: Sanvicenti je, naime, u stilu naziva svoje izložbe, svo vrijeme otvorenja, s jednim određenim mirom držao ruke u džepovima.

Pitanje o slučajnoj ili namjernoj "originalnosti" talentiranog umjetnika ostalo je bez odgovora, ali se svakako stekao dojam o neprimjerenom odnosu.

19. travanj 2024 13:14