StoryEditorOCM
KulturaDSO, Fačini i Berrut

Koncert u čast 10 godina prijateljstva gradova Montereya i Dubrovnika

Piše DV
4. listopada 2017. - 15:46

Sinoćnji koncert Dubrovačkog simfonijskog orkestra, kojim je ravnao Tomislav Fačini i na kojem je kao solistica nastupila pijanistica Beatrice Berrut, bio je posvećen deset godina prijateljstva između grada Montereya i grada Dubrovnika.

Švicarsku pijanisticu Beatrice Berrut, koju su međunarodnim medijima opisuju kao "otkriće i izuzetnu pijanisticu“, publika Kneževa dvora je imala priliku čuti djelima Franza Listza: u Koncertu za klavir i orkestar br. 1 u Es duru i djelu Totentanz, za klavir i orkestar. Mlada i nagrađivana pijanistica oduševila je brojnu publiku Kneževoga dvora, a u drugom dijelu koncerta orkestar je izveo Simfoniju br. 7 u A duru Ludwiga van Beethovena.

Koncert je održan u sklopu manifestacije Jesenji glazbeni moskar, a sljedeći koncert na programu je u četvrtak 5. listopada. Riječ je o humanitarnom koncertu Gudačkog trija Dubrovačkog simfonijskog orkestra i pijanistice Naire Asatrian. Prihod od ulaznica spomenutog koncerta namijenjen je nabavi ultrazvučnog aparata za Jedinicu intenzivnog liječenja Opće bolnice Dubrovnik. Koncert će se održati u atriju  Kneževa dvora s početkom u 21 sat, najavljuju iz DSO-a.
 

18. travanj 2024 04:35