Vijesti Kultura

PALAČA SPONZA

OTVORENA IZLOŽBA Pola stoljeća likovnog Treperenja Vedrana Grabovca

PALAČA SPONZA

Pedeset godina bavljenja slikarstvom Vedran Grabovac obilježio je otvaranjem izložbe "Treperenja" u atriju palače Sponza. O predstavljenim djelima govorio je povjesničar umjetnosti Antun Karaman koji je u predgovoru kataloga napisao:

- Što je pred nama? Šuma grmolikog bilja ili raskošna površina koraljnog grebena? (...) Sve na prvi pogled izgleda vrlo jednostavno i pitko, lako dohvatljivo i obično, ali samo na prvi pogled jer istina je mnogo kompleksnija: snaga govora jest u jednostavnom i običnom diskursu, u čistoći i istinitosti neposredne vizije i u sažimanju ordinata svih onih doživljaja linija koje emaniraju umjetnikovu skrivenu, specifičnu, subjektivnu strast, neku tegobu ili radost, ali, u jednostavnosti i običnosti ponekad se kriju i mnoge druge, složenije i dobro skrivene zamke svijesti. I ovdje, u aktualnim Grabovčevim slikama ih je napretek, a pitanje je uvijek više nego li odgovora, zabilježio je Karaman.

Autor je ostao skroman te zahvalio svima koji su sudjelovali u realizaciji izložbe koja ostaje otvorena do 10. listopada. bLu

Naslovnica Kultura

Najčitanije

'DRŽIĆEV SKUP' Tko je sve bio na premijeri?

'DRŽIĆEV SKUP' Tko je sve bio na premijeri?
Na Velikoj sceni Kazališta Marina Držića sinoć je  premijerno  izvedena predstava "Skup" u režiji Ivice Kunčević...
'DRŽIĆEV SKUP' Tko je sve bio na premijeri?

Najnovije