Vijesti Kultura

MEĐUNARODNI GLAZBENI FESTIVAL U DVORU

Violinski virtuoz Sinkovsky još večeras nastupa na "Poznom ljetu"

MEĐUNARODNI GLAZBENI FESTIVAL U DVORU

Posljednji nastup ruskog violinskog virtuoza Dmitryja Sinkovskog na Međunarodnom glazbenom festivalu Dubrovnik u pozno ljeto, održat će se večeras 12. rujna u Kneževom dvoru. Dubrovačkim simfonijskim orkestrom ravna Tomislav Fačini, a na programu su djela Ludwiga van Beethovena. Početak koncerta je u 21 sat.
Nakon izvedbi Vivaldijevih dijela u petak te ovacija publike koja je vratila violinista na čak tri bisa, te nakon koncerta Stylus phantasticus u subotu s lutnjistom Lucom Piancom, Dmitry Sinkovsky će nastupiti još večeras s DSO-om u Beethovenovom Violinskom koncertu u D duru, op. 61. U drugom dijelu koncerta, publika će čuti Simfoniju br. 7 u A duru, op. 92.
Inače, Dmitry Sinkovsky je svoje obrazovanje stekao na prestižnom moskovskom Konzervatoriju Čajkovski te je osvojio brojne nagrade na važnim natjecanjima – od Premio Bonparti u Italiji do natjecanja Bach u Leipzigu, Musica Antiqua u Brugesu, Telemann natjecanju u Magdeburgu i brojnim drugima. Godine 2007., kada već ostvaruje značajnu karijeru violinista, Sinkovsky također usavršava svoj talent kontratenora, pa tako danas na svom repertoaru izvodi i uloge poznatih opera, kantata i oratorija. Uzevši u obzir njegove talente, ne čudi činjenica da Dmitry redovno nastupa po cijelom svijetu.

Naslovnica Kultura

Najčitanije

'DRŽIĆEV SKUP' Tko je sve bio na premijeri?

'DRŽIĆEV SKUP' Tko je sve bio na premijeri?
Na Velikoj sceni Kazališta Marina Držića sinoć je  premijerno  izvedena predstava "Skup" u režiji Ivice Kunčević...
'DRŽIĆEV SKUP' Tko je sve bio na premijeri?

Najnovije