Vijesti Kultura

SLUŽBENO IMENOVANJE

MINISTRICA KULTURE ODLUČILA Dora Ruždjak Podolski nova je intendantica Igara!

SLUŽBENO IMENOVANJE

Ministrica kulture Nina Obuljen Koržinek imenovala je u dogovoru s gradonačelnikom grada Dubrovnika Matom Frankovićem, redateljicu Doru Ruždjak Podolski za intendanticu Dubrovačkih ljetnih igara.

- Svojim dosadašnjim zapaženim umjetničkim radom i stručnim kvalifikacijama istaknuta redateljica Dora Ruždjak Podolski zasigurno će pridonijeti kvaliteti i daljnjem razvoju najznačajnijeg nacionalnog festivala Dubrovačkih ljetnih igara, stoji u obrazloženju na službenoj stranici Ministarstva kulture.

Za Ruždjak je ovo povratak u Festivalsku palaču jer je od 2009. do 2012. bila ravnateljica dramskog programa Igara. Ove godine Ruždjak je režirala predstavu u ZeKaMu "Črna mati zemla", prema književnom predlošku Kristiana Novaka. Dubrovčani je pamte i po predstavi iz 2007. "San ljetne noći", koja se godinama igrala na Lokrumu. Nova će intendantica sama izabrati pomoćnike za glazbu i dramu.

Režirala je više od šesdesetak dramskih, opernih i operetnih predstava u kazalištima diljem Hrvatske; Hrvatskim narodnim kazalištima u Zagrebu, Splitu, Osijeku i Rijeci, ZGK Komedija, GK Trešnja, ZKM-u, GDK Gavella, Dubrovačkim ljetnim igrama i dr. Za svoj je rad dobila mnoge nagrade, a s redateljicom Frankom Perković osnovala je Kazališnu udrugu frustriranih redatelja /KUFER 2001., koja je afirmirala niz mladih umjetnika; redatelja, glumaca, plesača i koreografa, a od 2012. osnovale su i vode Umjetničku organizaciju Ruždjak i Perković /RUPER.
 

Naslovnica Kultura

Najčitanije

'DRŽIĆEV SKUP' Tko je sve bio na premijeri?

'DRŽIĆEV SKUP' Tko je sve bio na premijeri?
Na Velikoj sceni Kazališta Marina Držića sinoć je  premijerno  izvedena predstava "Skup" u režiji Ivice Kunčević...
'DRŽIĆEV SKUP' Tko je sve bio na premijeri?

Najnovije