StoryEditorOCM
KulturaSLUŽBENO IMENOVANJE

MINISTRICA KULTURE ODLUČILA Dora Ruždjak Podolski nova je intendantica Igara!

Piše PSD.
31. kolovoza 2017. - 16:52
DORA_RUZDJAK_PODOLSKI__07.07.2011._BY_ZT

Ministrica kulture Nina Obuljen Koržinek imenovala je u dogovoru s gradonačelnikom grada Dubrovnika Matom Frankovićem, redateljicu Doru Ruždjak Podolski za intendanticu Dubrovačkih ljetnih igara.

- Svojim dosadašnjim zapaženim umjetničkim radom i stručnim kvalifikacijama istaknuta redateljica Dora Ruždjak Podolski zasigurno će pridonijeti kvaliteti i daljnjem razvoju najznačajnijeg nacionalnog festivala Dubrovačkih ljetnih igara, stoji u obrazloženju na službenoj stranici Ministarstva kulture.

Za Ruždjak je ovo povratak u Festivalsku palaču jer je od 2009. do 2012. bila ravnateljica dramskog programa Igara. Ove godine Ruždjak je režirala predstavu u ZeKaMu "Črna mati zemla", prema književnom predlošku Kristiana Novaka. Dubrovčani je pamte i po predstavi iz 2007. "San ljetne noći", koja se godinama igrala na Lokrumu. Nova će intendantica sama izabrati pomoćnike za glazbu i dramu.

Režirala je više od šesdesetak dramskih, opernih i operetnih predstava u kazalištima diljem Hrvatske; Hrvatskim narodnim kazalištima u Zagrebu, Splitu, Osijeku i Rijeci, ZGK Komedija, GK Trešnja, ZKM-u, GDK Gavella, Dubrovačkim ljetnim igrama i dr. Za svoj je rad dobila mnoge nagrade, a s redateljicom Frankom Perković osnovala je Kazališnu udrugu frustriranih redatelja /KUFER 2001., koja je afirmirala niz mladih umjetnika; redatelja, glumaca, plesača i koreografa, a od 2012. osnovale su i vode Umjetničku organizaciju Ruždjak i Perković /RUPER.
 

19. travanj 2024 23:32