StoryEditorOCM
KulturaAMERIČKA TV-EKIPA U POSJETU DUBROVAČKOM SLIKARU

Intervju i emisija o kap Stjepku Mamiću

28. kolovoza 2017. - 14:44

Zbog snimanja pilot emisije, jučer je TV-  ekipa iz New Yorka posjetila Art- atelier poznatog dubrovačkog slikara i pomorskog kapetana Stjepka Mamića. Tema emisije je dubrovački umjetnik i njegov rad koji je poznat po tzv. morskim motivima i upečatljivom kolorizmu, nadasve rapsodiji bezbroj prštavih nijansi morskog plaventila na njegovim slikama iz serije Mreža (“Net).

Intervju je vodio Eric Waugh koji je jedan od najpoznatijih i najtraženijih  suvremenih slikara iz USA. Waugh između ostalog  radi i koloristične potrete brojnih poznatih osoba iz svjetskog show businessa. Eric je sjajan slikar ali i odličan TV voditelj a naš slikar je tom prigodom dobio i vrlo privlačnu ponudu za suradnju na međunarodnom planu.

Velika je čast dubrovačkom slikaru iskazana i samim izborom Erica Waugha i njegova tima kao jedinog umjetnika iz Hrvatske za seriju emisija o nadarenim suvremenim umjetnicima iz Europe i svijeta koje krasi poseban i prepoznatljiv stil. Umjetnik se i putem društvenih mreža zahvalio i ostalim članovima TV ekipe iz New Yorka koji su realizirali današnju emisiju: Kevinu, Ryanu i Bobbyu.

18. travanj 2024 06:54