StoryEditorOCM
KulturaZAVRŠIO TREĆI LE PETIT FESTIVAL HANKO 2017.

Adio Finska i Hanko na Baltiku, doviđenja opet u Dubrovniku

Piše Željko Tutnjević
29. kolovoza 2017. - 14:40

U gradu Hanko, najjužnijem u cijeloj Finskoj, sinoć je završio tteći Le Petit Festival, "filijala" Le Petit Festival du Theatre Dubrovnik.

Poslije vrlo duge radne subote, došla je i nedjelja, znatno opuštenija, a i zamjetno toplija i bez hladnog vjetra, pa je bilo vrlo ugodno na radionici vizualnih umjetnosti za djecu, koju su vodile umjetničke pedagoginje Annika Lintervo i Inka Yli - Tepsa iz Finske.

Djeca i njihovi roditelji su dodatno uživala gledajući i lutkarsku predstavu Sretni princ, koju je na tekst Oscara Wildea, odigrala finska glumica Miina Turunen.

Bila je to i zadnja službena točka programa ovogodišnjeg LPF Hanko, a Festival je neslužbeno završio zajedničkom večerom umjetnika i gostiju i zdravicom na jezicima svih sudionika.

Glavni kuhar je bio Jasu Vilhunen iz Finske, a osnivači Festivala Vinko Mario Prizmić i Mi Aleksandra Gronlund su naglasili zadovoljstvo ovogodišnjim programima u Dubrovniku i Hanko, na temu vode, izvora života, te već najavili idući LPFT u Dubrovniku u lipnju 2018., a glavna tema će biti Japan, s nastupima brojnih japanskih umjetnika.

Iz Hanko, kamerom i perom:

Željko Tutnjević

25. travanj 2024 13:58