StoryEditorOCM
KulturaGALERIJA SEBASTIAN

Zatvorena izložba, a otvorena Ateljerija umjetnice Lene Kramarić

Piše PSD.
23. kolovoza 2017. - 09:54

Neobičan koncept prezentacije svojih likovnih djela publici je u galerijin Sebastian priredila zagrebačka slikarica s dubrovačkom adresom - Lena Kramarić. Naime, mjesec dana nakon što je otvorila izložbu "Ateljerija" te se privremeno uselila u galeriju Sebastian, sada je Kramarić zatvorila izložbu, ali upravo tim zatvaranjem posjetiteljima predstavila djela koja su nastala tijekom jednomjesečnog razdoblja.

Neobično je bilo i otvorenje koje nije imalo klasičnu notu nego je u formi razgovora između slikarice i povjesničarke umjetnosti Andree Batinić Ivanković okupljenima predočen cijeli radni proces. Kramarić je istaknula kako se jedan mjesec na početku činio kao 500 godina te kako se jako veselila novom radnom prostoru. Tko god je htio, mogao je doći i pogledati kako mlada slikarica stvara svoje radove.

- Mjesec dana je zapravo jako brzo prošlo, radila sam intenzitetom kojim sam mogla, a u jednom trenutku prije desetak dana kada se zatvaranje bližilo kraju, postala sam dosta nezadovoljna zbog svojih očekivanja jer sam mislila da ću napraviti jako puno i da ću na zatvaranju imati genijalne slike velikih formata, ali zapravo sam na kraju shvatila da poanta nije količina nego kvaliteta. Mnoge su stvari posljednjih dana "sjele" na svoje mjesto te su mi se otvorile neke nove ideje, novo viđenje ovog cijelog procesa i rezultata koji je generalno pozitivan. Očekivala sam da će tijekom ovoga perioda doći veliki broj ljudi, ali to nije baš bio slučaj. Nije bilo puno posjetitelja, ali reakcije su bile uglavnom pozitivne. Bilo je ljudi koji su čak znali sjesti i gledati kako radim jedan duži period i to mi je bilo jako zanimljivo, kazala je Kramarić te još jednom zahvalila posjetiteljima, a u ime same galerije zahvalila je Andreja Dujić. bLu

25. travanj 2024 14:45