Vijesti Kultura

TEATAR LERO NA DUBROVAČKIM LJETNIM IGRAMA

FOTO: Pogledajte tko je bio na nagrađivanoj predstavi 'Grad sjena'

TEATAR LERO NA DUBROVAČKIM LJETNIM IGRAMA

Na programu 68. Dubrovačkih ljetnih igara tradicionalno je i Studentski teatar Lero, ovog ljeta s nagrađenom predstavom "Grad sjena" u režiji Davora Mojaša. Prva izvedba bila je sinoć, a ponovit će se 19. kolovoza, s početkom u 21,30 sati na Lerovoj sceni u Lazaretima.
Grad sjena je, kako ističu lerovci, predstava koja želi otvoriti dubrovačke skrivene i javne spomenare i dnevnike, progovoriti o Gradu jučer i Dubrovniku danas te prepoznati mijene koje zatiču njegove stanovnike. Satkana je od fragmenata više djela različitih autora: Milana Milišića, Nikole Gučetića, Vjerana Zuppe, Davora Mojaša, Luka Paljetka, Nikola Nalješković i drugih, a sadrži i fragment monologa gospara Lukše iz Dubrovačke trilogije Iva Vojnovića koji govori Lino Šapro, arhivski tonski zapis s čitaće probe predstave Maškarata ispod kuplja Iva Vojnovića u režiji Ivice Kunčevića i izvedbi glumaca Kazališta Marina Držića i dr. Predstava je svoju premijeru imala u prosincu prošle godine, a na 57. Festivalu hrvatskih kazališnih amatera nagrađena je nagradom za najbolju predstavu.
U Gradu sjena igraju lerovice Ksenija Medović, Jasna Held, Zvončica Šimić, Ana Petrović, Katarina Ruščić i Glorija Ribić. Scenografkinja i kostimografkinja predstave je Dubravka Lošić, a umjetnički tim još čine i Mato Brnjić, Viktor Lenert, Antonio Ljubojević, Maja Glamočanin i Angela Vihar.
Ulaznice za obje izvedbe dostupne su online na internetskim stranicama Igara te na blagajnama u Festivalskoj palači (Od Sigurate 1) i u Luži kao i na ulazu, jedan sat prije početka koncerta. Svi stanovnici Dubrovačko-neretvanske županije ostvaruju popust od 30% za kupnju ulaznica na prodajnim mjestima.

Naslovnica Kultura

Najčitanije

'DRŽIĆEV SKUP' Tko je sve bio na premijeri?

'DRŽIĆEV SKUP' Tko je sve bio na premijeri?
Na Velikoj sceni Kazališta Marina Držića sinoć je  premijerno  izvedena predstava "Skup" u režiji Ivice Kunčević...
'DRŽIĆEV SKUP' Tko je sve bio na premijeri?

Najnovije