StoryEditorOCM
Kultura68. DUBROVAČKE LJETNE IGRE

FOTOGALERIJA Generalna proba opere Orlando

Piše PSD.
27. srpnja 2017. - 11:31

Glazbeno-scenski program 68. Dubrovačkih ljetnih igara donosi premijeru opere Orlando Georga Friedricha Händela s podnaslovom Metamorfoze u režiji Jánosa Szikore u petak, 28. srpnja s početkom u 21:30, u magičnom ambijentu klaustra Benediktinskog samostana na otoku Lokrumu.

Ansambl pod glazbenim vodstvom dirigenta Davida Batesa čini sjajna ekipa solista: britanski kontratenor Owen Willetts koji će utjeloviti viteza Orlanda, Ivana Lazar kao Angelica, Renata Pokupić kao Medoro, Dorinda Marija Kuhar Šoša te David Oštrek u roli Zoroastra. Operu izvodi i nagradom Orlando ovjenčani Hrvatski barokni ansambl koji predvodi koncertna majstorica Laura Vadjon.

Prijevoz brodom na otok Lokrum uključen je u cijenu ulaznice, a polasci su iz stare gradske luke u 20:30 te 20:45 sati. Ulaznice za tri operne večeri na Lokrumu, 28., 29. i 30 srpnja, dostupne su online na internetskim stranicama Igara www.dubrovnik-festival.hr te na blagajnama u Festivalskoj palači (Od Sigurate 1) i u Luži. Stanovnici Dubrovačko-neretvanske županije ostvaruju popust od 30% na sve ulaznice.

U fotogaleriji pogledajte kako je bilo na generalnoj probi.

19. travanj 2024 10:13