StoryEditorOCM
KulturaATRIJ PALAČE SPONZA

FESTIVAL TINO PATTIERA Pjevači s vodećih svjetskih pozornica u Dubrovniku

Piše PSD.
27. lipnja 2017. - 17:16

Konferencijom za medije u atriju palače Sponza predstavljeno je 10. izdanje Međunarodnog festivala opernih arija „Tino Pattiera“. Četvrt je ovo put da festival organizira Dubrovački simfonijski orkestar.

- Dubrovnik treba biti ponosan na ovaj festival koji je počeo nekako "sramežljivo" da bi postao ono što sada jest. Tu je i naš glazbeni direktor Noam Zur koji dovodi vrlo kvalitetne pjevače koji nastupaju na vodećim svjetskim pozornicama. Dajemo im punu podršku u organizacijskom smislu, probe su započele i Orkestar će biti spreman najavio je ravnatelj DSO-a, Damir Milat.

Dubrovačka dogradonačelnica Jelka Tepšić kazala je kako je festival još jedna kulturna perla Dubrovnika.

- Projekt je to koji je važan za Grad Dubrovnik i on traje jednu čitavu dekadu. To trajanje potvrđuje kvalitetu i ovom bi prilikom pohvalila DSO, kazala je Tepšić najavljujući projekt „kulturnog kalendara“ koji bi osigurao bolju suradnju kulturnih ustanova i organizatora kulturnih događanja u Dubrovniku.

Direktorica Turističke zajednice grada Dubrovnika, Romana Vlašić, naglasila je važnost festivala obzirom da su kultura i baština glavni aduti dubrovačkog turizma. Armenska sopranistica i sudionica prošlog i ovogodišnjeg  festivala Liana Aleksanyan izrazila je zahvalnost što je pozvana da sudjeluje u festivalu. Glazbeni direktor i izraelski dirigent Noam Zur zahvalio je na podršci te je naveo kako svaki koncert ima poseban naslov radi bolje organizacije.

Festival koji nosi ime i koji se organizira u znak sjećanja svjetski poznatiog  cavtatskog pjevača i tenora održat će se od 30. lipnja do 4. srpnja. Publika će imati priliku čuti četiri koncerta opernih arija: Chansons d'amour, Seriously Romantic, Opera buffa i Guardi le stelle. Uz Aleksanyan, na koncertima će nastupati mezzosopranistica Ursula Hesse von den Steinen iz Njemačke, tenor Xavier Moreno iz Španjolske, bas Taras Konoschenko iz Ukrajine te dubrovačka pijanistica Stefani Grbić. B. Lucić
 

20. travanj 2024 01:32