StoryEditorOCM
Kultura13. LE PETIT FESTIVAL DU THEATRE

Treći dan - Dubrovnik Vision i Neobična bajka o kapi vode

Piše Ž.T,
18. lipnja 2017. - 12:16

Jučer je održan i treći dan 13. Le Petit Festivala du Theatre.Počeo je drugim  Dubrovnik Visionom u Kazalištu Marina Držića.
Sedmoro djece iz različitih dijelova Dubrovnika pjevalo je 7 kompozicija, koje su simbolično predstavljale sedam kontinenata. Prvih šest skladala je maestra Sanja Lasić, na tekstove LPFT (V.M.P.)
Nastupili su Ana Baletić (Usne Lapada), Toni Baletić (Mokošica), Lući Sarić (Orlando), Mara Margaretić (Mala iz Gruža), Karla Gabrieri (None), Marija Sorić (Cruiseri), te Marta i Đive Čatić (Apartmani). Uz klavir ih je pratila  Marynka Nicolai - Krylova, koja  je pjesmu i skladala.
Voditelji su bili Luna Ivičević Bakulić, Tyra Vladić i Oscar Vuillot.
Pravi međunarodni žiri je ocjenjivao pjesme i izvedbe, a najviše glasova i bodova dobila je Karla Gabrieri za svoju izvedbu pjesme None, samu sebe prateći na gitari.
Pobjednica je za nagradu dobila stiliziranu kapljicu vode, autorski rad dubrovačke umjetnice Aide Hebib Raguž.
Kraj večeri je u Lazaretima bio rezerviran za premijeru kazališno plesne predstave Neobična bajka o jednoj kapi vode, autorskom radu umjetničkog i bračnog para Kaori Suzuki (Tokyo) i Sebastian Vuillot (Pariz), kojima su u izvedbi pomagali manji i veći Dubrovčani Oscar Jerinić, Mark Vladić, Orsat Sarić, Tyra Vladić, Lući Sarić, Leeloo Jerinić, Luna Ivičević Bakulić, Ramona Đerek, Petra Matić, Marynka Nicolai - Krylova (Rusija), Viki Vučetić, Vinko Mario Prizmić i Željko Tutnjević.
Festival danas završava "selidbom" na Velike žale, gdje će biti završno druženje izvođača i prijatelja LPFT, uz otvorenje prve izložbe Žana Žanetića i koncert Jazz i nešto slično, na kojem će nastupiti Steve Johnson (SAD) i prijatelji.

Ž.T.
 

25. travanj 2024 12:22