StoryEditorOCM
KulturaU ZAVIČAJNOM MUZEJU KONAVALA

Dodjela potvrde polaznicima radionica konavoskog veza

Piše PSD.
13. lipnja 2017. - 00:11

U Zavičajnom muzeju Konavala u Čilipima u ponedjeljak, organiziran je susret svih polaznika i voditelja programa održanja umijeća izrade konavoskog veza. Programi su održavani tijekom godine u OŠ Gruda, OŠ Cavtat kao i u njihovim područnim školama te u Zavičajnom muzeju u Čilipima.

Antonia Rusković Radonić dodijelila je zahvalnice polaznicima radionica, a prigodne poklone i zahvalnice voditeljima volonterima.

U sklopu programa edukacije voditelja radionica izrade konavoskog veza koje pomaže Ministarstvo kulture RH održane su razne aktivnosti za odrasle i djecu ne bi li se konavoski vez kao nematerijalno kulturno dobro približio svim dobnim skupinama. Nosioci zaštite umijeća izrade konavoskog veza su uz Zavičajni muzej Konavala, Maticu hrvatsku ogranak Konavle te AR atelier i OŠ Gruda i OŠ Cavtat koje su tijekom 2016/2017 organizirale obuku za učenike. Voditeljice u OŠ Cavtat bile su Anita Radović i Katarina Radović, voditeljica radionice u Zavičajnom muzeju Konavala bila je Kate Miljanović a voditeljica u OŠ Gruda; Marija Prlenda.

Posebna zahvalnost je istaknuta ravnateljicama osnovnih škola koje uspijevaju na razne načine održati aktivnost u školi. Nakon programa, nastavljeno je prigodno slavlje i druzenje s polaznicima radionica.​

26. travanj 2024 17:18