StoryEditorOCM
KulturaPOPUSTI ZA DOMAĆE

Karte za Dubrovačke ljetne igre u prodaji u Festivalskoj palači od idućeg tjedna

Piše DV
7. lipnja 2017. - 16:10

Ulaznice za gotovo šezdeset dramskih, glazbenih, opernih, baletnih i drugih programa 68. Dubrovačkih ljetnih igara od sljedećeg će tjedna biti dostupne i na blagajni u Festivalskoj palači na adresi Od Sigurate 1. Blagajna sa svakodnevnim radom, u vremenu od 10 do 18 sati, započinje u ponedjeljak, 12. lipnja, a od 1. srpnja prelazi na cjelodnevno radno vrijeme, od 9 do 21 sat, javljaju iz DLJI.
 
Vrhunac ove festivalske sezone svakako su premijerni dramski naslovi „Gospoda Glembajevi“ u režiji Zlatka Svibena i predstava „Marin Držić – viktorija od neprijatelja“ koju prema dramaturškom konceptu Hrvoja Ivankovića režira Ivica Boban, kao i premijera Händelove opere „Orlando“ pod vodstvom Davida Batesa, u režiji Jánosa Szikore i izvedbi Hrvatskog baroknog ansambla. „Carmina Burana“ otvora glazbeni program 68. Igara, ispred crkve sv. Vlaha 11. srpnja, a zaključuje ga gala koncert Simfonijskog orkestra HRT-a s lanjskim dobitnikom nagrade Orlando Alekseyem Semenenkom. U glazbenom programu ističe se i klavirski recital lanjskog apsolutnog pobjednika natjecanja Queen Elisabeth Lukáša Vondráčeka i recital njegovog ruskog kolege Dmitrija Šiškina. Dostupne su i ulaznice za nastup britanske jazz dive Zare McFarlane na taraci Revelina, te izvedbe hvaljenih i nagrađivanih gostujućih predstava „Tri zime“ i „Hinkemann“ te baleta „Labuđe jezero“.
 
Igre su i ove godine svim stanovnicima Dubrovačko-neretvanske županije omogućile popust od 30 posto na ulaznice za sve festivalske programe.

26. travanj 2024 11:27