StoryEditorOCM
KulturaORLANDO FURIOSO NA TARACI UMJETNIČKE GALERIJE

Vivaldijeva Četiri godišnja doba uz Gudački sastav DSO-a, Sinkovskog i Engleza u Dubrovniku

Piše PSD.
7. lipnja 2017. - 00:48

Glazbenim remek djelom velikog talijanskog skladatelja Antonija Vivaldija, Četiri godišnja doba, započet je ciklus barokne glazbe Orlando Furioso. Na taraci Umjetničke galerije Gudački komorni sastav Dubrovačkog simfonijskog orkestra vodio je ruski virtuoz Dmitry Sinkovsky, dok je naraciju kroz godišnja doba predstavio urednik The Dubrovnik Timesa, Mark Thomas.

Orlando Furioso novo je događanje u gradu, a održavat će se od 6. do 16. lipnja 2017. u Kneževom dvoru i u Umjetničkoj galeriji Dubrovnik. Riječ je o ciklusu barokne glazbe u organizaciji Dubrovačkog simfonijskog orkestra. Kroz četiri koncerta, orkestar će donijeti gradu duh baroka velikih skladatelja. Ciklus umjetnički vodi Dmitry Sinkovsky, svjetska zvijezda barokne violine, dirigent i kontratenor. Ovaj multitalentirani ruski virtuoz u svijetu je poznat upravo po izvođenju baroknih djela, a dubrovačka je publika imala priliku slušati ga prošlu godinu kad je nerijetko ostajala iznenađena brojnim talentima ovog umjetnika.

Koncert je bila jedinstvena prilika čuti kako je jedan od najvećih talijanskih skladatelja pokušao dočarati raznolikost i ugođaj godišnjih doba i predočio ih u svoje najpoznatije djelo u kojem su tonski oslikani detalji dovedeni do savršenstva: Četiri godišnja doba.

26. travanj 2024 05:59