StoryEditorOCM
Kultura" JUČER SAM SE SJETIO PLAVE"

Četiri inspirativne životne priče slijepih osoba

Piše PSD.
6. lipnja 2017. - 01:41

U kazalištu Marina Držića ljubitelji predstava mogli su uživati u još jednoj lijepoj predstavi, ali ovaj put nešto malo drugačijoj. Kazalište slijepih i slabovidnih "Novi život" predstavilo se dubrovačkoj publici u izvedbi kazališne predstave za koju je tekst i režiju napisala Petra Radin, a izveli su: Dajana Biondić, Suzana Blizanac, Milenko Zeko, Vojin Perić i Loris Pilav.

Što je sljepoća? Fizičko obesvjetljenje i svijet u kojem boje poprimaju sinestezijske oblike stvarajući poseban "kolorit", ili buljenje zdravih očiju i neprepoznavanje drugih i drugačijih. Ona fizička i najčešća "gledana", najgora je onima kojima se dogodila, no ona druga, ona koja se ne vidi, a zasljepljuje svojim "gledištima, razboljeva sve oko sebe i uvodi nas u mrak kroz koji ni sunce nema nikakvih šansi.

Na kraju predstave glumci su nagrađeni velikim gromoglasnim pljeskom nekoliko puta i odaslali su publici poučnu poruku o ljepotama života s kojom se dubrovačka publika stopila a, time je i pokazala interakciju s glumcima na pozornici.

26. travanj 2024 00:02