StoryEditorOCM
KulturaPOČEO JE SENTIMENTO

FOTO 'Koncert u mraku - svjetlo Duha Svetoga' - Markos nastupio s dragim gostima

Piše DV
5. lipnja 2017. - 12:52

Dobrotvorni događaj, ‘Koncert u mraku – svjetlo Duha Svetoga’, uz kršćansku poeziju i glazbu upriličen je ove nedjelje u Katedrali u sklopu festivala Sentimento 2017., čiji je umjetnički direktor Stijepo Gleđ Markos.

Vojin Perić, glumac Kazališta slijepih i slabovidnih Novi život nastupio je kao narator uz ‘Zbor Josipovac’ štićenika Centra za rehabilitaciju Josipovac, recitirajući kršćansku poeziju. Jedinstveni zbor osoba s posebnim potrebama pokrenula je glazbena terapeutkinja i voditeljica zbora Jelena Đuraš Gleđ.

Uz gitarista Darka Pelužana, kao glazbena pratnja na klaviru nastupio je i zlatni olimpijac, proslavljeni vaterpolist Miho Bošković, te domaćin četvrtog izdanja festivala Stijepo Gleđ Markos.

Bio je ovo jedinstven koncert na kojem su osobe različitih posebnih potreba ujedinile svoje talente i svim posjetiteljima priuštile zaista – nezaboravnu večer.

Dobrovoljni prilozi festivala ‘Sentimento 2017.’ namijenjeni su za glazbenu rehabilitaciju najranjivijih skupina Dubrovačko-neretvanske županije u projektu Unison World.

24. travanj 2024 15:33