StoryEditorOCM
KulturaU UMJETNIČKOJ GALERIJI DUBROVNIK

<strong>Poznate operne arije i filmska glazba u izvedbi DSO-a i španjolskog tenora Xaviera Morena</strong>

Piše PSD.
26. svibnja 2017. - 00:14

Dubrovački simfonijski orkestar najavljuje svoj sljedeći koncert u petak 26. svibnja u Umjetničkoj galeriji Dubrovnik. Orkestrom će ravnati maestro Noam Zur, a kao solist će nastupiti španjolski tenor Xavier Moreno. Početak koncerta je u 21 sat.

Nessun dorma iz opere Turandot i E lucevan le stelle iz opere Tosca, samo su neke od poznatih opernih arija koje ćemo imati priliku poslušati na koncertu u petak u Umjetničkoj galeriji. Španjolski tenor Xavier Moreno dobro je znan gost dubrovačkoj publici. Nastupao je na Međunarodnom glazbenom festivalu „Tino Pattiera“ koji se održava u srpnju, te prošle godine u svibnju pred Kneževim dvorom. Posljednjih pet godina pjevao je glavne vodeće uloge u svom repertoaru i dobio sjajne kritike u uglednim međunarodnim opernim kućama.

Nastupao je s orkestrima poput Tokijske filharmonije, Simfonijskog orkestra u Izraelu, Orkestra i zbora Arena di Verona, Hamburškog simfonijskog orkestra i mnogih drugih. Njegovi nedavni projekti uključuju uloge Cavaradossi u Puccinijevoj Tosci u Operi Leipzig i u Kazalištu u Wiesbadenu, ulogu Don Alvara u Verdijevoj operi La Forza del destino u Kazalištu u Hannoveru, Edgardo u Donizzetijevoj operi Lucia di Lammermooru Saarländisches Kazalištu u Saarbrückenu, kao i debitantska izvedba u ulozi Don Joséa u Bizetovoj operi Carmen u Oper Halle. U rujnu 2016. je deitirao u Teatro Real u Madridu u ulozi Cassija u Verdijevoj operi Ottello.

Osim poznatih opernih arija, maestro Noam Zur, inače glazbeni direktor Međunarodnog festivala opernih arija „Tino Pattiera“, ravnat će izvedbama poznate filmske glazbe.
Ulaznice za koncerte su dostupne u uredu Orkestra od ponedjeljka do petka od 9 do 14 sati, u gift shopu Dubravka na Pilama, u Luži, u agenciji Perla Adriatica te jedan sat prije početka koncerta. Povlaštene cijene (10 kuna za korisnike Libertasovog pokaza, 20 kuna za umirovljenike, za građane stare gradske jezgre i studente s kulturnom iskaznicom besplatan ulaz, te 30% popusta za građane na standardne cijene ulaznica) dostupne su isključivo na blagajni orkestra. Preporuča se prethodna rezervacija na broj 417 110 koji je ujedno i broj za informacije.

20. travanj 2024 15:07