StoryEditorOCM
KulturaODABRALA MINISTRICA NINA OBULJEN KORŽINEK

Marija Grazio i Perica Martinović u državnim kulturnim vijećima

Piše Silvia Rudinović Foto: Tonči Plazibat/Hanza media i Željko Tutnjević
24. svibnja 2017. - 15:48

Ministrica kulture Nina Obulje Koržinek donijela je odluku o imenovanju članova kulturnih vijeća, a u odabranom društvu našle su se dvije Dubrovkinje: Marija Grazio, pijanistica i profesorica klavira, te glumica Perica Martinović.

Uz Mariju Grazio, članovi Kulturnog vijeća za glazbu i glazbeno-scenske umjetnosti su dr. sc. Hana Breko Kustura, Dalibor Cikojević, Neven Frangeš i Tamara Jurkić Sviben.

Članovi  Kulturnog vijeća za dramsku i plesnu umjetnost te izvedbene umjetnosti, uz Pericu Martinović su i Goran Grgić, Miran Hajoš, Darko Lukić te Jasminka Mesarić.

Za članove vijećâ imenuju se kulturni djelatnici i umjetnici te drugi stručnjaci koji svojim dosadašnjim dostignućima i poznavanjem problema vezanih uz utvrđivanje i provedbu kulturne politike mogu pridonijeti ostvarenju ciljeva radi kojih je vijeće osnovano, pojašnjavaju iz Ministarstva kulture.

Kulturna vijeća osnivaju se pri Ministarstvu kulture za pojedina područja umjetničkog i kulturnog stvaralaštva radi predlaganja ciljeva kulturne politike i mjera za ­njezino provođenje, a posebice predlaganja programa javnih potreba u kulturi za koja se sredstva osiguravaju iz državnog proračuna, te radi ostvarivanja utjecaja kulturnih djelatnika i umjetnika na donošenje odluka važnih za kulturu i umjetnost.

19. travanj 2024 15:27