StoryEditorOCM
KulturaPOD DIREGINTSKOM PALICOM UROŠA LAJOVICA

<strong>Talijanski pijanist Paolo Restani nastupa s DSO-om</strong>

Piše PSD.
22. svibnja 2017. - 21:08

Talijanski pijanist Paolo Restani izgradio je uspješnu međunarodnu karijeru svirajući u najpoznatijim dvoranama diljem svijeta - preko Carnegie Halla u New Yorku, Grosser Musikvereinsaala u Beču, Konzerthausa u Berlinu, Prinzregententheatera u Münchenu i drugima. Dubrovačka publika imat će priliku čuti ovog uspješnog pijanista u utorak 23. svibnja na koncertu s Dubrovačkim simfonijskim orkestrom u Umjetničkoj galeriji Dubrovnik, s početkom u 21 sat. Koncertom će ravnati ugledni slovenski dirigent Uroš Lajovic.

Na programu su Idila Blagoja Berse i Schubertova Simfonija br. 3 u D duru, dok ćemo solista čuti u Lisztovom djelu Malediction za piano i gudače.

Već kao šesnaestogodišnjak, Paolo Restani je debitirao na Accademia Nazionale di Santa Cecilia u Rimu i od tada počinje međunarodnu karijeru u najvažnijim glazbenim dvoranama. Bilježi solo nastupe s nekim od najvažnijih orkestara u Europi, Sjevernoj i Južnoj Americi, Australiji. Talijanski glavni orkestri često ga prate. Redovito nastupa i na prestižnim festivalima: Flanders, Martha Argerich u Buenos Airesu, Hatchlands Music Festival u Londonu, Recital u Istanbulu, Beirutu, Ljubljani, Jornadas Internacionales de klavir u Oviedu, Asturias Festival, Ravenna, Maggio Musicale Fiorentino, Rossini Opera Festival u Pesaru, Settembre Musica u Torinu, Arturo Benedetti Michelangeli u Bresci i Bergamu, Verdi u Parmi, Uto Ughi u Rimu, Panatenee Pompeiane, Festival Romaeuropa, Todi Arte festival, Ravello. Jurij Temirkanov ga je također pozvao da sudjeluje u „XVII međunarodnom festivalu božićnih glazbenih susreta u Palmiri sjevera” u St. Peterburgu. Dubrovačkoj će se publici predstaviti po prvi put.

Ulaznice za koncerte su dostupne u uredu Orkestra od ponedjeljka do petka od 9 do 14 sati, u gift shopu Dubravka na Pilama, u Luži, u agenciji Perla Adriatica te jedan sat prije početka koncerta. Povlaštene cijene (10 kuna za korisnike Libertasovog pokaza, 20 kuna za umirovljenike, za građane stare gradske jezgre i studente s kulturnom iskaznicom besplatan ulaz, te 30% popusta za građane na standardne cijene ulaznica) dostupne su isključivo na blagajni orkestra. Preporuča se prethodna rezervacija na broj 417 110 koji je ujedno i broj za informacije.

20. travanj 2024 08:59