StoryEditorOCM
KulturaNARODNA KNJIŽNICA GRAD

'Kako je zmaj Rikardo stekao prijatelje'

Piše DV
16. svibnja 2017. - 11:55

„Kako je zmaj Rikardo stekao prijatelje“, naslov je slikovnice koju su spisateljica Renata Zlatković i ilustrator Robert Zlatković predstavili jučer, 12. svibnja, u Čitaonici Narodne knjižnice Grad. Slikovnica „Kako je zmaj Rikardo stekao prijatelje“ novi je naslov iz biblioteke „Prculin“.

Uz autore, u promociji slikovnice koja je u izdanju Društva za promicanje knjige i stripa Slagalica, sudjelovali su i  Marina Kljunak Čuikin, Margerita Milat, Lucijana Pendo te Ivana Trostmann.

Osvrćući se na slikovnicu Margerita Milat kaže „da je ovo svevremenska priča, koja pripada prošlosti, sadašnjosti i budućnosti. Ona je za sve uzraste, najmanje i velike. Uči nas koliko je važno imati prijatelje i kako ih je teško steći, uči nas da svo blago svijeta ne vrijedi ništa kad smo sami i neshvaćeni. Poručuje nam koliko je davanje i praštanje, ono što nam oslobađa prazninu duše, a ispuni nas iskrenom srećom“.

Slagalica, osim što se bavi izdavačkom djelatnošću, promiče čitanje i pisanje te su ujedno organizirali i literarni natječaj za najmlađe na temu zmajeva i moj prijatelj zmaj. Budući da su djeca spontano i ilustrirala svoje radove žiri je odlučio nagraditi i taj segment, a najuspješnija je bila Klare Poković iz Osnovne škole Marina Getaldića. U konkurenciji literernih radova nagrađena su dva učenička rada, i to rad Eve Šanje, iz Osnovne škole Marina Držića, te Luke Rilovića, iz Osnovne škole Marina Getaldića, objavili su iz Knjižnice Grad.
 

19. travanj 2024 07:39