StoryEditorOCM
KulturaU UMJETNIČKOJ GALERIJI DUBROVNIK

U POVODU DANA ŽUPANIJE Mladi glazbenici s Dubrovačkim simfonijskim orkestrom

Piše PSD.
11. svibnja 2017. - 17:38

Dubrovački simfonijski orkestar najavljuje koncert u povodu Dana Dubrovačko-neretvanske županije i Dana Europe u petak, 12. svibnja u Umjetničkoj galeriji Dubrovnik. Orkestrom će ravnati austrijski dirigent Christoph Campestrini, a kao solisti će nastupiti mladi umjetnici glazbenih škola s područja županije. Početak koncerta je u 21 sat.

Tradicionalno za Dan Županije na koncertu nastupaju mladi glazbenici, a ove godine to su: Antea Filipa Stojić, saksofon; Ivan Fran Stojić, klarinet; Ana Vidojević, violina i Roko Radovan, tenor. Solističke nastupe ovih mladih glazbenih nada imat ćemo priliku čuti u djelima A. Chailleuxa, J.Ed. Barata, C. De Bériota i R. Leoncavalla, dok ćemo orkestar poslušati i u Idili Blagoja Berse te u Dvořákovoj Simfoniji br. 7 u d molu, koja se smatra njegovom najvećom simfonijom.
Koncertom ravna Christoph Campestrini, austrijski dirigent i čest gost Dubrovnika, ujedno i glazbeni direktor Međunarodnog glazbenog festivala Dubrovnik u pozno ljeto. Inače, maestro Campestrini prošle je godine imenovan glavnim dirigentom („Kapellmeister“) prestižne Bečke dvorske kapele, čime nekoliko puta godišnje dirigira Bečkom filharmonijom, Zborom Bečkih dječaka i muškim zborom Bečke državne opere. U petstogodišnjoj povijesti Bečke dvorske kapele, istu su dužnost u svoje vrijeme obavljali Joseph Haydn, Franz Schubert i Anton Bruckner.

Ulaznice za koncert su dostupne u uredu Orkestra od ponedjeljka do petka od 9 do 14 sati, u gift shopu Dubravka na Pilama, u Luži, u agenciji Perla Adriatica te jedan sat prije početka koncerta. Povlaštene cijene (10 kuna za korisnike Libertasovog pokaza, 20 kuna za umirovljenike, za građane stare gradske jezgre i studente s kulturnom iskaznicom besplatan ulaz, te 30% popusta za građane na standardne cijene ulaznica) dostupne su isključivo na blagajni orkestra. Preporuča se prethodna rezervacija na broj 417 110 koji je ujedno i broj za informacije.

20. travanj 2024 07:31